billiga elavtal
billiga elavtal

Häxjakten

I ett strängt puritanskt nybyggarsamhälle i 1600-talets Massachusetts börjar flickorna i byn peka ut den ena kvinnan efter den andra som häxor.

Originaltitel The Crucible
Regissör Nicholas Hytner
Manus Arthur Miller
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Winona Ryder, Joan Allen, Daniel Day-Lewis, Paul Scofield, Bruce Davison, Jeffrey Jones, Peter Vaughan, Mary Pat Gleason, Elizabeth Lawrence, Frances Conroy

Skapad 2019-10-25 av carreyholic
Häxjakten, baserad på en pjäs av Arthur Miller, handlar om hur en ung kvinna vid namn Abigail (Winona Ryder), skapar hysteri i en stad och får en mängd invånare att börja anklaga varandra för ...   Läs mer »

F-M-J
2022-01-09
Underskattad. Tematiken filmen behandlar ligger mig varmt om hjärtat och hämtar många extra poäng där. Sedan är skådespelet grymt dessutom.
abnormal
2018-07-10
En film vars manus och regi kanske inte flyger idag, men helt okej.
Gigi1943
2013-04-20
Dagens unga har nog svårt att tro att detta med häxjakter även hänt i vårt stillsamma land (läs gärna om pojken från Gävle som här startade detta fruktansvärda). Tyvärr tycker jag att filmen (eller var det en teater???) var ganska långtråkig, jag somnade till flera gånger, men jag gillar Day-Lewis.
Råtta
2012-07-08
Trött på män i frälsarroller.
MetalJukebox
2012-07-02
Bra historia, dock är den inte särskilt filmtekniskt snygg.
ModestyWilde
2012-04-08
Engagerande historia som det kunde gjorts mycket bättre film av. Flera bra skådespelarinsatser.
larox
2011-09-15
Religionen har alltid en baksida som är mörk och djävulskt farlig. Var finns det goda? Den onda sidan tar alltför ofta överhand och detta är ytterligare en spegling av den mörka sidan och ... dessvärre hade prästerna fullständigt analysmandat.
ernils_l
2010-12-21
Det är en filmatiserad pjäs. Hade det inte märkts så tydligt hade betyget blivit högre - pjäsen är sjukt bra och skådisarna , särskilt Day-Lewis, är mycket bra. Men vill jag se en pjäs går jag på teater, det räcker inte att bara filma den. Stark trea är det dock.
Gobo
2010-07-08
Abigail Williams i all ära men den här suger!
emilstjernholm
2009-12-04
Väldigt träig till formen, om än ordentligt trogen till pjäsen. Det blir långsamt och oengagerande, tyvärr.