2.4

Häxjakten

Om inkvisitionen och häxjakt i medeltidsskräckfilm.

Originaltitel The Pit & the Pendulum
Alternativ titel The Inquisitor
Regissör Stuart Gordon
Manus Dennis Paoli
Genre Skräck, 90-tal
Skådespelare Lance Henriksen, Tom Towles, Jeffrey Combs, Rona De Ricci, Jonathan Fuller, Mark Margolis, Stephen Lee, William J Norris, Carolyn Purdy-Gordon, Oliver Reed

Kriffot
2016-03-11
Konstig blandning av stämningar. Ibland är den nästan en barnfilm för att i nästa scen innehålla tortyr, blod och naket.
idd
2016-03-11
Henriksen är fantastisk! Annars är väl det bästa man kan säga om den att den är ovanligt bra för att va en Full Moon-rulle..
Raimo_1985
2014-11-12
Jag brukar avsky såna här 90-talsfilmer, men den här är riktigt bra och massa känsla trots att den har allt sånt jag brukar tycka mindre om med 90-talsfilm. Massa slafs, skrikande dialog och alla överdrifter. Här funkar det skitbra, tillsammans med den brutala, hjärndöda skurken.
Grillo
2012-08-28
Lance Henriksen är riktigt skön i sitt otroliga överspel, så det har jag inget emot. Startscenen satte tonen för resten av filmen, som är ungefär lika doser allvar som humor. Lite udda blandning men det funkar hyfsat. Det blir dock lite för fånigt i längden för att rättfärdiga mer än en tvåa.
answai
2012-06-06
Som film är detta ganska dåligt, inte minst actionscenerna (när han hoppar omkring och slår ner berustade soldater). Skådespeleriet är väldigt ojämnt, från riktigt bra insatser till pinsamma. Samtidigt är det ganska underhållande. Och visst finns det alltid en poäng att påminnas om kristendomens brott.
Gordyal
2011-06-11
Börjar bra och håller åtminstone halva filmen god Gordon-klass, och det är ju alltid stimulerande att bli påmind om hur katolicismen fungerar. Men mot slutet slår spektaklet knut på sig självt och det mesta av charmen försvinner. Men lägre än tre kan den verkligen inte få. (7+/15)
dudson
2010-09-04
Bra film!! Lance spelar ju Klock-rent som alltid...Finns en underbar scen när ett skellett Piskas sönder hehe=) Underbart Rolig Scen....Men för övrigt är det allvar på Högsta nivå...

2009-09-13
Det är ingen film man tar på allvar. Även om ämnet är det, Lance överspelar, men underhåller dock. Liten biroll med Jeffrey Combs.
jonbo
2006-10-24
Denna är ju egentligen ganska fjantig. Men Lance Henriksen är ständigt underhållande, så därför blir det lite mer än bara larv. (Han har ju dock bättre filmer på sin CV).
Dele
2006-08-07