Switchblade Romance
Vännerna Marie och Alex beger sig ut på landsbygden för att hälsa på Alex föräldrar samt yngre bröder. Kort efter deras ankomst attackeras gruppen av en galning som brutalt mördar alla han kan hitta, förutom Alex som blir tillfångatagen och inlåst i en skåpbil. Marie lyckades dock gömma sig och nu är det upp till henne att rädda Alex.

Originaltitel | Haute tension |
Alternativ titel | High Tension |
Regissör | Alexandre Aja |
Manus | Alexandre Aja, Grégory Levasseur |
Genre | Drama, Thriller, Skräck, 2000-tal |
Skådespelare | Cécile De France, Maïwenn, Philippe Nahon, Franck Khalfoun, Oana Pellea, Andrei Finti, Marco Claudiu Pascu, Gabriel Spahiu, Jean-Claude de Goros, Bogdan Uritescu |
Filmnummer | 19649 |
Marie följer med sin väninna Alex ut till dennes lantställe för att hälsa på hennes familj. Hon går och lägger sig för att slappa i sängen och lyssna på sin freestyle. En smutsig gammal sk... Läs mer »
Sadistisk standardskräck med trött twist.
Magnifique!
Vilken åktur, börjar kusligt och trappar upp ordentligt!
soundtracket är fantastisk och hjälper till att bygga upp spänningen till extrema nivåer.
Att tänka tillbaka på den här filmen får en att inse att dom hintat till slutet genom hela filmen, genialiskt! Jag gillar slutet, men det håller tyvärr inte riktigt hela vägen. Tappar i betyg från en stark fyra till en svag fyra!
Rekomenderas starkt!
Börjar ypperligt med imponerande väl avvägda kusligheter. Efter en liten stund tar filmen fart ordentligt och blir något helt annat än vad jag väntat mig. Men även i denna subgenre tycker jag att den gör bra ifrån sig. Slutet tycker jag tyvärr inte håller. Den hade kunnat bli en fyra om den bara hållit ihop hela vägen, men det gjorde den dessvärre inte.
Sett om denna nu efter 11 år sedan första titten, sänker från en 4:a till en 2:a. Den var inte alls lika häftig längre som när man var 14 år, då var det den coolaste filmen man sett och twisten var asgrym, nu var den lite ja, lame som fan. Det bästa var nog soundtracket, jävlar va bra det var. Riktigt ångest framkallande och det bjöds också på en hel del snaskiga mord som jag glömt av, så jag fick ju ändå något ut ur den här omtitten, även fast jag kanske skulle låtit minnet av den vara kvar istället. (6+/15)
Levde verkligen inte upp till hajpen. Kändes mer som en serie scener efter varandra än ett samlat narrativ.
En av Alexander Ajas bästa filmer i mitt tycke. Rått och brutalt med en oväntad twist i slutet.
Ingen Martyrs precis..
Svårt att betygsätta filmen. Gillar fransk film i den här genren men den är ju baserad på en av mina favoritböcker "Psykopaten" av Dean Koontz, som förövrigt har ett bättre och mer spännande slut än i denna film. Twisten i slutet blev ju bara för mycket och kändes tillgjort. Annars är det en bra filmatisering i början men jag önskar att de följt boken.
Och whats up med 3 olika titlar?