Harry Brown

Harry Brown har, från sitt fönster, sett hur hans hemtrakter förvandlats till en osäker miljö med droger, hot och misshandel. När hans närmaste vän faller offer för denna kriminalitet, beslutar han sig för att ta saken i egna händer.

Originaltitel Harry Brown
Regissör Daniel Barber
Manus Gary Young
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Michael Caine, David Bradley (II), Liam Cunningham, Charlie Creed-Miles, Iain Glen, Emily Mortimer, Sean Harris, Lee Oakes, Joseph Gilgun, Jack O'Connell, Plan B, Jamie Downey, Marva Alexander, Liz Daniels, Marvin Campbell

2021-11-09
Oväntat stillsam film som till en början känns lite otrevlig men som växer sig in i sig själv. Bra skådespeleri med starka karaktärsporträtt även ifrån dom inte så namnkunniga skådisarna. Stabil trea.
hakuna
2018-04-09
Att de inte hade råd att göra snyggare effekter med halva Game of thrones casten är konstigt och synd på en annars helt ok film
mammene
2018-01-28
Det här räcker till en stark trea, jag blev positivt överraskad. Brittisk förort med dess problem som kan överföras till andra förorter, men kanske inte alla har en röjare av den kalibern som Cane, som för övrigt är ett nöje att se, alltid. Gillar när äldre människor får ta plats. Sedan var det väl lite kängor hit och dit, bra underhållning var det hur som helst.
santiago
2017-11-22
Helt okej. Många bra brittiska skådespelare medverkar i småroller.
RustyFilm
2016-12-07
Hård och våldsam socialrealism i Londons slumkvarter. Det är inramningen för denna underhållande thriller. Sympatiske pensionären Harry Brown är huvudperson (förtjänstfullt spelad av Michael Caine)
DIProgan
2015-11-24
Når inte riktigt upp pga. ett långsamt tempo och en onödigt deppig ton. O andra sidan har filmen några år på nacken så den kändes kanske fräschare 2009 men dag är det en trea.
Deepshit
2015-07-08
En ganska dålig film som har sin grund i vuxenvärldens rädsla för ungdomar. Filmen borde kanske ha lagt mer krut på att få till en trovärdig och realistisk story, en story där det inte enbart handlar om "vi mot dom". Michael Caine å andra sidan gör i vanlig ordning en bra prestation, fast han får representera "gubben" som rensar upp bland skräpet.
Mat1az
2015-03-17
En tuff Cane i en rätt typisk vigilante-rulle. Den är mörk och våldsam och har några ypperligt bra scener. Summa summarum är det inte direkt speciell. Men den är klart sevärd, främst på grund av Cane som "still got it!"
marleey
2015-02-28
Oväntat stark film som levererar många känslor främst genom att vara väldigt rå och mörk. Att våldet ofta är oprovocerat och för nöjes skulle gör att det känns starkt. Direkt i inledningen sätter man tonen med ett rått mord på en kvinna. All skitighet i filmen känns ända till soffan. Det långsamma tempot passar filmen och storyn bra. Att budgeten inte varit skyhög syns ibland på effekterna. Jag tycker inte att man ska bli avskräckt av våldet då filmen ändå innehåller ett budskap och lyckas leverera många känslor. Harry Brown känns bitvis väldigt realistisk. Michael Cain i huvudrollen är väldigt bra. Harry Brown är i slutändan en positiv överraskning.och en "härlig" hämndrulle.
Abigor
2014-12-25
Långsamt tempo med typiskt brittiskt känsla,lite morden i Midsommer. Förstår inte varför brittiska filmer ofta misslyckas kapitalt, vare sig det är komedi eller av det mer våldsamma slaget. Här finns alla förutsättningar för en skön hämdrulle, men av någon anledning uteblir spänningen och delaktigheten. Man är totalt likgiltig inför utgången.