Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Hard-Boiled


Den hårdkokte Hong Kong-polisen Tequila förlorade sin partner i en eldstrid med vapensmugglare, och måste nu samarbeta med Tony (en polis som infiltrerat maffian) för att stoppa vapensmugglarna.


Originaltitel Lat sau san taam
Alternativ titel Hard BoiledLashou shentanGod of GunsRuthless Super-Cop
Regissör John Woo
Manus John Woo, Barry Wong, Gordon Chan
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Tony Leung Chiu-wai, Anthony Wong Chau-sang, Philip Chan, Philip Kwok, Chow Yun-fat, Teresa Mo, Bowie Lam, John Woo, Tung Wei, Kwan Hoi-shan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2040
Filmnummer 4408

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av
”Snut-Guden med heta händer” – Hårdkokt film när den är som bäst. Jag och min kompis Leo brukade alltid skämta om att en John Woo-film var lika bra som sex. Kanske bättre. Ikväll har jag ...   Läs mer »

Kommentarer


ShenLong
2020-05-24
en action-fröjd rätt igenom. over the top utan att någonsin bli skrattretande
Barneyk
2018-09-07
En hel del fantastiska action-sekvenser men handlingen och så börjar bra men mynnar ut i väldigt lite. Sen blir det väldigt krystat och funkar inte riktigt hur insatserna höjs med slutscenerna på sjukhuset t.ex. Stark trea ändå för episk 90-tals hongkong-action. Även om det känns daterat.
myslas
2017-08-07
Inte mycket till handling men actionscenerna är helt brutala. Slutstriden på sjukhuset är bland det sjukaste (no pun intended) man sett. Jag föredrar lite smartare HK-action som Infernal Affairs men det går inte att bortse från att det är väldigt underhållande i all sin dumhet. Stark trea.
Diclonius
2016-12-26
"Give the guy one gun and he's superman! Give him TWO and he's god!"
Bumbi78
2016-11-27
Woo levererar over-the-top action och detta är avskalat en våldsodyssé med allt vad genren kräver. Våld, stunts och koreografi i toppklass naturligtvis, så den biten finns inget att klaga på. Men lika fascinerad som man blir till en början, lika mättad blir man fort av de repeterade många skottväxlingarna och de blodigt dansande asiaterna.
TheHerminator
2015-08-14
Höjer sig från en tvåa till en trea på ren råstyrka i form av de HELT SINNESSJUKA actionscenerna. Jösses!

2015-06-14
Åh! Har sett den här säkert 10 gånger, tröttnar aldrig!

2014-12-07
Omsedd på japansk Blu-Rayutgåva (med japanska undertexter). Idag är det nästan tjugo år sedan Criterions första Laserdisc-utgåva av filmen gavs ut och det är en av mina absoluta favoriter i samlingen. Så två generationer senare finns det gott om utrymma för förbättring, framförallt med tanke på Dragon Dynastys rätt usla försök från 2011. Men nog har det skett förbättring. Lat Sau San Taam har aldrig sett så bra ut som den gör på Paramounts japanska Blu-Ray som uppenbarligen kommer från en relativt ny restaurering (källan är troligtvis en interpositiv kopia). Filmkornen är konstant, vilket tyder på att återgivningen är mycket autentisk. Texturerna är helt fantastiska och det är inte ens lönt att jämföra mot tidigare utgåvor, då den här är så pass överlägsen. Skador tycks vara borta och kontrasten är helt i fas, något mycket ovanligt för en Hong Kong-film från den här perioden. Även färgerna är mycket stabila och har bra balans. Det enda klagomålet är att i vissa sekvenser de första tjugo minuterna finns det några synlika artefakter från inskanningsprocessen (svaga linjer i vertikalt led är synbara i mörka scener om man letar efter det) men i övrigt så kunde jag inte ha frågat efter mer. Det var som att se en helt ny film. Betyg (på bildkvalitén): 3,7 av 4.
Ojhda
2014-08-20
Fuck yeah, hong kong guld. Kulorna tar aldrig slut i magasinen i denna film! Klassik Hong Kong ACTION
Mat1az
2014-05-11
Jag säger då bara det. Ska man bara se en actionfilm i hela sitt liv så är det fan den här. 20% prat 80% brutala jävla shoout-outs, anything goes. Och så lite synthesizer med saxofon på det. Är den fånig? Javisst, men brutalare actionfilm än denna får man leta efter. Bodycount: 307. Amerikansk action är ju rena barnfilmen i jämförelse! Sen att kineserna har lite vrickad humor och har något speciellt going on med barn som pissar (det här är den andra kinesiska filmen jag sett där ett barn pissar) gör ju bara filmen mer vrickad och intressant. Karaktärerna är stenhårda och John Woos slow-mo är helt spot on. Jag kan se om den här filmen hur många gånger som helst! Kan inte ens minnas hur många gånger jag skrek ut "Shit", "Helvete", "Satan" eller "Jäääävlar". Stuntsen är helst sinnesjuka! Den har fler minnesvärda scener än säkert 20 av de bästa Amerikanska actionrullarna, och tillräckligt mycket blod för att klassas som en splatter. ...shit, jag kan hålla på hur länge som helst här ser jag. FEMMA!
Visa äldre kommentarer »