Happiness

Denna kontroversiella film skildrar människors vardagliga elände och perversitet. Obscena telefonsamtal, pedofili och ett äktenskap på bristningsgränsen visar sig vara några av ingredienserna i tre systrar och deras familjers liv.

Originaltitel Happiness
Regissör Todd Solondz
Manus Todd Solondz
Genre Drama, Komedi, 90-tal
Skådespelare Jane Adams (II), Jon Lovitz, Philip Seymour Hoffman, Dylan Baker, Lara Flynn Boyle, Justin Elvin, Cynthia Stevenson, Gerry Becker, Louise Lasser, Ben Gazzara, Camryn Manheim, Rufus Read, Molly Shannon, Douglas McGrath, Arthur J Nascarella, Jared Harris

Bokföringsprogrammet Mineko

Johan2006
2016-09-21
Skrattade så jag väckte grannarna. En härlig samling deprimerade människor. Sen är det en historia i filmen som är HELT FUCKED UP.

2016-09-09
Det blir ikke bedre enn så her.
Adoniram
2015-10-27
Visst. Jättekul. Sure.
ViolaIngeborg
2015-06-26
Egentligen en fantastisk film på många sätt. Men jag mår så dåligt efter att jag sett den att jag nästan vill kräkas. Antar att det är meningen.
LVX156
2015-02-25
Även den minst ångestfyllda Solondz-filmen bjuder på ångest så det räcker och blir över. Blivande filmmakare: det är så här man gör en svart komedi.
vonadel
2015-01-25
Oj, denna film var verkligen inte lätt att få tag på. Märkligt, kan jag tycka. Mina förväntningar var högt uppskruvade och det var nästan så de infriades. Befriande att se en sån här film från USA. Förstår att moralpredikanterna går i spinn. Tycker det är intressant att de visar det mörker som är så närvarande i vår tillvaro. Riktigt bra skådespel på de flesta håll. Känns så tragiskt att PSH inte längre är med oss. Det gör att vi troligen går miste om flera fina filmupplevelser. 7/10
2014-11-15
Filmen tar upp människans värsta sidor men gör det på ett sådant sätt att man ändå bara måste skratta. Skådespelarna är helt underbara, Philip Seymour Hoffman är helt galet kul i sin inte allt för smickrande roll. Visar människans mörka sidor, självupptagenhet, snedvriden sexualitet etc. En film som rekommenderas att ses minst en gång i livet. 3+
saggesaliv
2014-11-12
En fullständigt briljant komedi med skådespelarprestationer utöver det vanliga. PSH är lysande. Svartkomedi i dess bästa form (8/10)
heyorpheus
2014-10-06
en film som tar begreppet 'skräckblandad förtjusning' till en helt ny nivå. strålande intriger och karaktärer, men filmen ger samtidigt en eftersmak som minst sagt är ganska obekväm.
Ima_Tree
2014-06-29
Svår film. Snyggt filmat och med en del riktigt bra skådespelarinsatser. Däremot så får den mig mest att må dåligt och jag har svårt att titta ibland. De ångestfyllda historierna blandat med den svarta humorn blir mest makaber. Den får en tvåa för utförandet, som räddar den från totalt ångestbetyg.