Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Hannibal


Lugnet har infunnit sig i hans liv. En frid som passar honom utmärkt. Ändå tänker han på henne och undrar om hans liv någonsin kan bli komplett utan henne. Hon söker styrka i vardagens alla rutiner. Ändå kastar det förflutna en skugga över henne. Ett svagt orosmoln som får henne att känna sig sårbar. Efter sju år är han fortfarande hennes värsta mardröm. Efter tio år är hon fortfarande hans käraste fantasi.


Originaltitel Hannibal
Regissör Ridley Scott
Manus David Mamet, Steven Zaillian
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Gary Oldman, Anthony Hopkins, Ray Liotta, Julianne Moore, Giancarlo Giannini, Frankie Faison, Zeljko Ivanek, Francesca Neri
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15519
Filmnummer 1591

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av perper
\"Hannibal\" är del tre i Thomas Harris bokserie och den andra filmen om Hannibal och Starling. Den första filmen, \"Manhunter\", (i vilken Starling inte förekommer) är det verk som håller bäst,...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Tankar om Hannibal Det tog många år, närmare 10 år, innan filmen När lammen tystnar fick en uppföljare. Författaren till böckerna, Thomas Harris, är känd för att skriva extremt långsamt o...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Väljer att betygsätta både filmen och utgåvan, Limited Edition. Filmen: 10 år har gått sen Clarice Starling konfronterade sin värsta mardröm, Hannibal \"The Cannibal\" Lecter som nu är på ...   Läs mer »

Kommentarer


Tatty
2019-04-02
Gillar filmen skarpt där Anthony Hopkins är väldigt bra på sin roll dom Hannibal! Även Julianne Moore är bra! Gillar spänningen med båda två i filmen.
Rai
2018-01-23
Den här blir bara tramsig!
Grillo
2017-10-12
Sätter om till trea. Moore har inte alls samma typ av karisma och matter of fact-stil med den sydliga accenten som Foster. Mittpartiet i Italien är dessutom helt för utdraget, segt och i slutändan meningslöst. Sista 45 eller så är däremot riktigt bra och räddar trean. Slutar väl abrupt dock.
RustyFilm
2016-12-07
Anthony Hopkins som Dr. H. Lecter är helt lysande än en gång. Men Julianne Moore är inte lika bra som Starling. Jodie Foster gjorde rollen bättre i föregångaren "När lammen tystnar" och filmen som helhet når absolut inte upp till föregångaren. Men visst är den ändå bra och sevärd.
Stygga-Vargen
2016-10-21
Som helhet är det här är en ganska seg och tråkig film.
ThyImpaler
2016-08-15
Är det bara jag, eller var Buffalo Bill ganska komisk? Även väldigt lik Jim Carrey när han är Fire marshall Bill Burns?
syltkatt
2015-09-24
sista kvarten höjde till en fyra
Ful_fisk
2015-04-14
Vilket pinsamt jävla magplask till uppföljare! Den enda som kommer ur filmen med äran i behåll är Jodie Foster som tog det modiga beslutet att inte återta sin karriärs största roll som Clarice Starling i uppföljaren till mästerverket När lammen tystnar. Ingenting av det som gjorde den filmen så djävulskt bra finns bevarat här (kanske Hopkins, då), det blir oftare tramsigt eller långrandigt än spännande. Det hjälper inte ens att Julianne Moore, en av mina absoluta favoritskådespelare, övertagit huvudrollen. Det är fortfarande flera mil från föregångaren. Detta är mest bara en halvtaskig, om än hyfsat välgjord, thriller.
Krille80
2015-01-25
Detta är den enda bok jag har läst av Thomas Harris böcker om Hannibal Lecter men det var en fantastisk läsning. Underbart. Jag förstår inte varför de inte lyckades bättre än så här med filmatiseringen med tanke på ett så bra material. 3-
OffTheGround
2014-07-22
Omtitt. Jag tycker den är väldigt ojämn. Vissa sekvenser och detaljer är helt fantastiska medan andra bara är helt fel. Den starka trean står kvar.
Visa äldre kommentarer »