Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Han som älskade livet


Filmatisering av Irving Stones biografi om van Gogh. Ger en bild av den under sin livstid aldrig erkände målaren.


Originaltitel Lust for Life
Regissör Vincente Minnelli, George Cukor
Manus Norman Corwin
Genre Drama, 50-tal
Skådespelare Kirk Douglas, Anthony Quinn, Everett Sloane, Jill Bennett (I), Laurence Naismith, Henry Daniell, Pamela Brown, Lionel Jeffries, Eric Pohlmann, James Donald, Niall MacGinnis, Noel Purcell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 220
Filmnummer 6164

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Raimo_1985
2015-07-24
Hoppade in i denna efter en stund och den var bättre än vad jag trodde. Amerikanskt som attan men Kirk Douglas ser verkligen plågad ut!
Devils_Arcade
2015-07-23
Oerhört svag 3:a.....
Jocke_eriksson
2012-03-11
En mycket bra film om en av tidernas stördaste genier, Vincent van Gogh. Douglas spelar extremt bra, och vid sidan av Spartacus är detta min favoritroll med honom. Ett litet minus att de inte visade hans sista tavla, Old Man In Sorrow, annars en utmärkt film.
markr
2011-09-20
Han hatar tydligen sitt öra.
EmitFlesti
2011-06-03
Bra titel, men filmen är berättad i ett alltför stort spektrum (Metrocolor). Kirk Douglas har energin som krävs och har några minnesvärda repliker, annars en pastisch artad Hollywood-film om en stor europeisk konstnär.
StureStenhög
2010-05-14
En bra film om en intressant person. Filmen skiljer sig från andra biografi-filmer eftersom huvudpersonen den här gången aldrig blev erkänd under sin livstid. Det innebär att vi får följa en misslyckad konstnär som genom hela filmen strävar efter ett genombrott både i karriären och på det personliga planet. Det blir ofta intressantare att följa. Kirk Douglas hängivna skådespeleri är också väldigt kul att se
mammene
2009-06-14
Det här är en stark trea och det är Kirk Douglas förtjänst. Vilken otrolig inlevelse han har, nästan på gränsen till överdrivenhet. Det roliga med äldre filmer är att där används skådespelarnas dramatik och musiken hjälper till att driva upp det hela. Ett mycket intressant människoöde där Vincent van Gogh målade som en besatt, vilket Douglas lyckades skildra med bravur.
jimmyringo
2009-03-20
Tycker att Kirk Douglas är helt lysande som den obalanserade konstnären. Han borde fått en Oscar och inte Quinn. Själva filmen är hyfsat intressant.
Pontflopp
2008-08-19
mellansekvenserna med musiken och tavlorna är det bästa..
Pontflopp
2008-08-19
bra film! Mycket från boken som går förlorat men har man läst den innan blir filmen mycket bättre..
Visa äldre kommentarer »