Han som älskade livet
Filmatisering av Irving Stones biografi om van Gogh. Ger en bild av den under sin livstid aldrig erkände målaren.

Originaltitel | Lust for Life |
Regissör | Vincente Minnelli, George Cukor |
Manus | Norman Corwin |
Genre | Drama, 50-tal |
Skådespelare | Kirk Douglas, Anthony Quinn, Everett Sloane, Jill Bennett (I), Laurence Naismith, Henry Daniell, Pamela Brown, Lionel Jeffries, Eric Pohlmann, James Donald, Niall MacGinnis, Noel Purcell |
Hoppade in i denna efter en stund och den var bättre än vad jag trodde. Amerikanskt som attan men Kirk Douglas ser verkligen plågad ut!
Oerhört svag 3:a.....
En mycket bra film om en av tidernas stördaste genier, Vincent van Gogh. Douglas spelar extremt bra, och vid sidan av Spartacus är detta min favoritroll med honom. Ett litet minus att de inte visade hans sista tavla, Old Man In Sorrow, annars en utmärkt film.
Han hatar tydligen sitt öra.
Bra titel, men filmen är berättad i ett alltför stort spektrum (Metrocolor). Kirk Douglas har energin som krävs och har några minnesvärda repliker, annars en pastisch artad Hollywood-film om en stor europeisk konstnär.
En bra film om en intressant person. Filmen skiljer sig från andra biografi-filmer eftersom huvudpersonen den här gången aldrig blev erkänd under sin livstid. Det innebär att vi får följa en misslyckad konstnär som genom hela filmen strävar efter ett genombrott både i karriären och på det personliga planet. Det blir ofta intressantare att följa. Kirk Douglas hängivna skådespeleri är också väldigt kul att se
Det här är en stark trea och det är Kirk Douglas förtjänst. Vilken otrolig inlevelse han har, nästan på gränsen till överdrivenhet. Det roliga med äldre filmer är att där används skådespelarnas dramatik och musiken hjälper till att driva upp det hela. Ett mycket intressant människoöde där Vincent van Gogh målade som en besatt, vilket Douglas lyckades skildra med bravur.
Tycker att Kirk Douglas är helt lysande som den obalanserade konstnären. Han borde fått en Oscar och inte Quinn. Själva filmen är hyfsat intressant.
mellansekvenserna med musiken och tavlorna är det bästa..
bra film! Mycket från boken som går förlorat men har man läst den innan blir filmen mycket bättre..