Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Hämndens ögonblick


London, år 2008. Staden är en ekologisk mardröm med okontrollerbara föroreningar, översvämningar och ekonomisk stagnation. Mitt i detta kaos har något onaturligt dykt upp. En bestialisk mördare som sliter sina offer i småbitar. Utan känslor, iskallt beräknande och omöjlig att stoppa. Mördaren slår till vid fullmåne och lämnar alltid spår av blod och terror efter sig. Harold ´´Harley´´ Stone är en lika iskall polisman som lever efter sina egna lagar och regler. Stone blir själv vittne till ett mord utfört av den fasansfulla massmördaren. Men Stones uppseendeväckande metoder är givande...


Originaltitel Split Second
Regissör Tony Maylam, Ian Sharp
Manus Gary Scott Thompson
Genre Action, Thriller, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Rutger Hauer, Kim Cattrall, Pete Postlethwaite, Alun Armstrong, Michael J Pollard, Ian Dury, Alastair Duncan, Steven Hartley, Tina Shaw
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 731
Filmnummer 5692

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Gordyal
En vattendroppe på nästippen - äntligen en vattendroppe hängandes från Rutgers nästipp igen. Jag vet inte hur många undermåliga B-filmer jag plöjt för att få se samma underbara Rutger Hauer...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-10-18
(Introtext) "Delar av London ligger under vatten" (visar under tiden flygbilder på ett London som helt uppenbart inte ligger det minsta under vatten, med en normal Themsen). Kul! Filmintromusiken, samt den snart efterföljande Rutgers uppenbarelse, är båda av Terminatortyp men tyvärr för Rutger ser han riktigt gammal ut här -- han var 48, men ser ännu äldre ut, så hårdheten fungerar inte riktigt, trots att han gör übercoola saker som legitimerar sig för en hund, och lite senare utövar maxvåld mot både en persienn och en råtta under en actionladdad sekvens. Också Pete Postlethwaite är med, en av mina favoritskådisar, men här ska han spela en ÄNNU hårdare hårding än Rutger och det är nog första gången jag sett honom misslyckas med något. Att Rutgers sidekick Neil Duncan ser ut som Billy Joel är också problematiskt för inlevelsen i filmen. Shoot us a rat, you're the piano man! Riktigt B:ig historia som är underhållande felcastad i samtliga roller utom Cattralls och där vissa repliker som kunde varit så där härligt B-coola saboteras helt av hur manusförfattaren låter omgivningen reagera på dem. Den dystopi-noir-feeling som kunde infunnit sig förstörs av platt och konstigt ljus. Håller med en tidigare kommentator om att Cattralls pattar är filmens höjdpunkt (vid 43:40, rekommenderas verkligen, 5/7) och egentligen enda existensberättigande. Slutligen så går det tyvärr inte alls att vara cool om man heter Rutger, om man inte har Jönåker som efternamn, förstås. Ja, faktum är att Strul (featuring Sveriges svar på Rutger Hauer, Björn Skifs) är både intressantare, roligare, mer noir, samt hårdare än denna film.
RichardEk
2022-03-28
Rutger Hauer är per definition en sevärd skådespelare, och här får han leva/spela ut ordentligt. Så vi bjuds på 90 minuter förbannad och manisk Rutger Hauer i en berättelse som oblygt blandar från olika övernaturliga och gotiska genrer på ett förvånansvärt effektivt sätt, paketerad i typisk 90-talsaction (springa från explosioner, automatvapen som demolerar hus, blodstänk i alla riktningar, osv.). Inte alls illa!
myslas
2020-12-20
Underhållande lågbudgetfilm som har en sorts mix av framtidsdystopi, action och skräck med en nypa humor i. Effekterna är imponerande och Hauer passar perfekt i en sådan här roll. Inget mästerverk direkt men finfin underhållning för stunden.
Engravadlax
2019-03-30
"Året är 2008, London ligger under vatten pga global uppvärmning", jah. Hyfsad skräpfilm, det händer skit hela tiden, och blodstänket är rätt bra, men det är många medverkande som inte tycks ha agerat förut, ens under sin teaterutbildning, t.ex. Alastair Duncan; kinematografin är som tagen ur Troll 2 när hans karaktär fumlar in i bild på mötet med polischefen; "Cold enough to be full of beers?" är den bästa replik jag har hört i hela mitt filmtittande liv, och till råga på allt ger Harold Stone choklad till en hund. lol/10.
andmoreagain
2018-12-09
Det fanns potential att sätta en trea, verkligen, men jag är lika hård som Rutger.

2018-03-13
Tvättäkta B-action. Det ända som var bra med denne rullen var Catralls pattar. Så vill ni se hennes utsökta pattar så se filmen, Annars, skit i den.
Ramza
2016-12-28
Stenhårt och förvånad att jag missat denna lilla pärla. Hauer var stenhård. Synd att det ser ut som de fick slut på pengar till finalen.
wasteoftime
2016-06-08
Jag tror inte att någon är hårdare än vad Rutger Hauer är här. Anslaget är fantastiskt, och tamejfasen om inte filmen lever upp till det. Det är skitigt över alla mätbara nivåer. Visst, manuset har sina hål, men de pluggar Hauer snabbt igen med sina cigarrstumpar. Scenen när han trycker upp Paulsen mot väggen är en av de råare scener jag sett. Hatten av!
Fläskkäft
2016-04-26
Småtrevlig b-action med en cool Rutger Hauer. Lite synd att han hamnade just i b-träsket då han är en duktig skådis. Storyn är allmänt fantasilös och miljöerna är allmänt futtiga och ljussättningen är bedrövlig. Den enda behållningen är Rutger som röker, äter choklad och dricker kaffe stup i kvarten. Finalen är riktigt sunkig och lockar till skratt. Denna filmen hade jag inspelad på vhs i många år men det blev aldrig av att jag såg den av någon anledning.
Skökskjuterska
2015-08-01
Jag gillar Rutger. Han är cool. Tyckte för övrigt att jag såg den där kocken Gordon Ramsey titta förbi som statist på snutstationen. Kul!
Visa äldre kommentarer »