Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Hämnarens resa


En dövstum man som förlorat sitt jobb behöver pengar för att kunna hjälpa sin syster att få en ny njure. Då han själv inte är kompatibel som donator försöker han sälja en av sina egna njurar för att få ihop pengar till en transplantation. Han blir dock lurad och dras in i en desperat jakt på pengar till en ny njure.


Originaltitel Boksuneun naui geot
Alternativ titel Sympathy for Mr. Vengeance
Regissör Park Chan-wook
Manus Park Chan-wook, Lee Mu-yeong, Lee Jae-sun, Lee Yong-jong
Genre Drama, Action, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Song Kang-ho, Shin Ha-kyun, Bae Du-na, Lim Ji-eun, Han Bo-bae, Kim Se-dong, Lee Dae-yeon, Gi Ju-bong
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2783
Filmnummer 17131

Recensioner

Skapad 2019-12-10 av
Hämnarens Resa är den första delen i Chan-Wook Park´s hämndtrilogi som fortsätter med Oldboy och Lady Vengeance, i denna första del står den dövstumme unge mannen Ryu i centrum, han har det o...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av
Chan-wook Park är ett välkänt namn inom de sydkoreanska kretsarna. I och med ”Oldboy” gjorde han sitt stora internationella genombrott. Nu är han aktuell med en film vid namn ”Sympathy for Lady...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av Ondskapt
Ryu befinner sig i en minst sagt besvärlig situtation. Inte nog med att han lever som dövstum, han tar även hand om sin sjuka syster som behöver en njure, annars dör hon. Hela situationen blir in...   Läs mer »

Kommentarer


Dele
2018-12-29
Mer en uppvisning än en skildring. Det är snyggt, brutalt och morbitt, men också långsamt och högst otroligt. För mig som håller realismen högt så tappas intresset och vaknar endast vid tillfälliga moment.
StaffanE71
2017-12-23
Jobbig, blodig, enormt gripande, otroligt vackert filmad. En film att bära med sig länge. 5'a.
mawCor
2017-12-04
Första halvan är otroligt tråkig, men under den återstående timmen börjar man känna igen Parks känsla för råhet. OK inledning av hämndtrilogin.
AlbinWesley
2016-03-11
Det är en svag fyra, men jag kan ändå inte låta bli att sätta just en fyra. Jag finner det så fascinerande hur man kan sy ihop en sån vansinnig hämndberättelse, det är imponerande. Park briljerar förstås stilistiskt i vanlig ordning, och även om jag har svårt för en del nästan fjantiga, barnsligt osmakliga grejer, så väger hans estetiska känsla över.
Jompalompier
2016-01-15
Blodigt. Tyvärr så såg jag den, mer eller mindre, utan ljud pga lite omständigheter med tekniken. Det tog bort en del av filmupplevelsen, samtidigt som man insåg vilket bra bildspråk de använt sig av med tanke på att vi såg klart filmen och tyckte att den var bra.
UFO_lars
2015-09-18
En besvikelse, helt klart. Lever inte alls upp till den klass som Park Chan-Wook brukar hålla. Filmen intresserar mig väldigt lite och handlingen känns seg och tråkig.

2015-01-14
Få filmer, om någon har samma påtagliga känsla av totalt mörker och hopplöshet, samtidigt är den i mitt tycke exceptionellt vacker, både sett till hur den är filmad och historien mellan Ryu och hans syster.
LacombeLucien
2014-06-14
Oldboy är bättre.
saggesaliv
2014-06-02
Farligt otäck och skrämmande äcklig. Detta var verkligen något speciellt. Tror jag blev lite, bara lite besviken på det - tror jag skulle uppskatta den många gånger mer om jag såg denna före Oldboy, vilken jag såg igår. Men det går ändå inte att förneka att detta är en fullständigt grym film - jag gillar den starkt. Den är nog lite för långsam framåt mittenpartiet, där en nedskärning på 15 minuter skulle tjänat den till. Men det är inget jag stör mig på så värst mycket och fortfarande är det en fantastisk film. Jag vill så gärna sätta åttan, men en stark, stark 7/10 sätter jag just nu - förmodligen ser jag om den någon gång och omvärderar den kanske uppåt.
TravisBickel
2014-03-24
Blooood! Fyfan va bra!
Visa äldre kommentarer »