Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Hajen


Polischef Brody allierar sig med en ung havsforskare och den färgstarke hajfiskaren Quint i en jakt på liv och död för att förgöra den tre ton tunga vithaj som sprider skräck och fasa i den lilla badorten.


Originaltitel Jaws
Regissör Steven Spielberg
Manus Peter Benchley, Carl Gottlieb
Genre Thriller, Äventyr, Skräck, 70-tal
Skådespelare Robert Shaw, Roy Scheider, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary, Murray Hamilton, Carl Gottlieb, Susan Backlinie, Jeffrey Kramer, Jonathan Filley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20762
Filmnummer 766

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av GrandMaster_E
Peter Benchleys roman ”Jaws” (Käftar), som handlar om en jätte vithaj som terroriserar en liten badort på USA:s kust hade länge toppat försäljningslistorna i flera länder då producenterna p...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Stygga-Vargen
Under början av 00-talet såg jag min första skräckfilm och för mig blev det början på en skräckperiod som kom att vara i flera år och under den perioden upptäckte jag filmer som än idag til...   Läs mer »

Skapad 2019-11-30 av connya
Steven Spielberg skulle drygt 20 år efter \"Jaws\" regissera dinosaurier i Jurassic Park och skapa ett fantastiskt äventyr, som jag var 13 år gammal när jag såg för första gången, och än idag...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2022-02-25
En bra film. Fast det var tur för hajen att gubbarna inte hade mer än harpungevär och tomma tunnor att komma med.
Jonkenstein
2021-12-02
Den här filmen är bra. Hajen har de fått till bra och skådisarna är lysande. Inte så otäck som jag trodde, men spännande var den.
picklessmulan
2021-09-25
Detta är ett mästerverk och kommer alltid förbli ett mästerverk
RustyFilm
2020-12-27
Har förstås sett det här tidigare men det var ett bra tag sen. Sen 2002 har jag betygsatt och dokumenterat alla filmer jag sett, och i den dokumentationen finns ingen haj med. Så säkerligen över 20 år sen senaste titten, dags för en uppdatering av intrycken. Jag såg den nu på en underbart välrestaurerad bluray utgåva. Detta välkända och välgjorda drama behöver ingen presentation, det är bara och konstatera att det än i dag är en spännande skräckis och bör räknas som en stor klassiker. Steven Spielberg snittar klart över 4p i min bok och här blir det högsta betyg.
kanemura
2019-12-30
Världens bästa film.
Kyliz
2019-10-06
En suverän klassiker som man kan se hur många gånger som helst.
deswhip
2019-07-21
Filmen förtjänar sin status som klassiker till 100%, den blir bara bättre med åren. Till skillnad från det mesta som görs idag i samma genre är den här filmen verkligen spännande! Dessutom är skådespeleriet utmärkt och karaktärerna färgstarka.
stgurgel
2018-09-09
Ruskigt snygg haj även med dagens HDbild. Och Richard Dreyfus är härlig i sin roll som störd machofiskare
live
2018-08-19
Såg första gången! Inte jättemycket skräck, men jag är också rätt tålig när det kommer till just den genren. Men förstår varför den ses som en klassiker! Mycket bra. Förvånande bra underliggande meningar, dialoger och scener. Ser gärna fler gånger.
Misslovemovie
2018-08-18
En av de bästa filmerna som gjorts, en klassiker som tål att ses om flera gånger.
Visa äldre kommentarer »