Hajar som hajar

Havet blir omskakat när man hittar maffiabossens son (en haj) mördad och en liten fisk som heter Oscar råkat befinna sig på platsen. Utan att tänka på konsekvenserna tar Oscar tillfället i akt och säger att det är han som dödat hajen. Oscar förstår ganska snart att det inte var en så bra idé att ljuga.

Originaltitel Shark Tale
Regissör Bibo Bergeron, Vicky Jenson, Rob Letterman
Manus Rob Letterman, Michael J Wilson
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Will Smith (röst), Robert De Niro (röst), Renée Zellweger (röst), Jack Black (röst), Angelina Jolie (röst), Martin Scorsese (röst), Ziggy Marley (röst), Doug E Doug (röst), Michael Imperioli (röst), Vincent Pastore (röst), Peter Falk (röst)
Filmnummer 20101

2022-06-26
Så fruktansvärd dålig...
Dele
2017-01-10
Bullrig och hysterisk undervattensunderhållning som är mer påfrestande än givande.
2014-11-30
Tyvärr såg jag denna film med de svenska rösterna och alla vet ju att skämten fungerar bättre och även helheten blir roligare med de amerikanska rösterna. Det var trots detta en småtrevlig film men betyget hade nog blivit högre med de amerikanska rösterna. En film som barn i alla fall älskar!
Lotso
2014-07-03
I sin helhet en okej film med helt okej animation och ett ganska bra budskap men jag fann den ganska märklig speciellt med all rap som kommer från ingenstans och slutet då alla dansar till en rap låt. Jag gillar inte ens rap men det har inte med saken att göra. Dessutom får man höra Martin Scorsese säga "yo" ett antal gånget vilket jag aldrig trodde skulle höra från honom. Inget jag direkt rekommenderar för barnen eller för vuxna men den var inte dålig heller, mest bara... märklig. Ta det för vad det är, jag skulle dock sätt på Hitta Nemo åt barnen om det är en animerad fiskfilm dem vill se.
Djason
2014-01-07
Inte särskilt snyggt gjort och ganska tunn handling, men det uppvägs av bra röster och skön humor. Will Smith och Robert De Niro är riktigt bra.
RichardEk
2013-07-21
För bullrig för att fånga barnens intresse så detta är en film för barn på kanske åtta år och uppåt. Den fångade inte mitt intresse heller, trots alla populärkulturella referenser. Hiphopkulturen möter gangstertemat i en ganska ordinär berättelse. Att animeringen stundtals är strålande räddar inte längre en tecknad film. Den har helt enkelt inte "det" som 'Madagaskar' eller 'På andra sidan häcken' har: charm och engagerande rollfigurer.
Jämte
2013-02-23
Nja, hajarna är väl roliga, gillar maffiaanknytningen. Kul med DeNiro och Scorsese, annars känns den inte så bra överlag.
TheHorrorfan
2012-06-06
Såg den för väldigt länge sen, men tyckte inte att den var så bra då så jag får gå efter det.
mikaelsvensson
2012-05-20
Hela filmen känns som ett långt slöseri med tid, i alla fall om man inte gillar hysteriskt överdrivna karaktärer. Jag antar att filmens målgrupp är småbarn, och inte deras föräldrar, men jag gissar att de enda barn som gillar filmen är de som inte sett tillräckligt mycket annan film för att förstå hur stereotypa karaktärerna är. Möjligtvis skulle okritiska Will Smith-fanatiker kunna gilla huvudkaraktären. Enda anledningen till att jag inte ger filmen lägsta betyg är för att det finns filmer som är ännu sämre.
picklessmulan
2011-11-17
En mycket bra film där främst musiken och de amerikanska röstskådespelarna höjer filmen från en trea till en fyra. Animeringen var inte alls imponerande och manuset var lite väl tunt. Men som sagt musiken var helt suveränt och Will Smith is "The Man"