Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Tidvågen


Sydkoreas första riktiga katastroffilm är här. ?Haeundae? tar oss till platsen som med sina långa stränder är ett av landets största turistmål. Men kommer det att förbli så? Vi möter bland andra Man-sik, som i hemlighet bär skulden för flickvännens pappas död i tsunamin 2004. Nu måste han och flickvännen fly en ny tsunami - på väg mot Haeundae.


Originaltitel Haeundae
Alternativ titel Tsunami, Tidal Wave
Regissör Yun Je-gyun
Manus Yun Je-gyun
Genre Thriller, Drama, Action, 2000-tal
Skådespelare Ha Ji-won, Sol Kyung-gu, Kim In-kwon, Song Jae-ho, Uhm Jung-hwa, Park Joong-hoon, Kim Yu-jeong, Lee Min-gi, Kang Ye-won
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 149
Filmnummer 75281

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2018-10-14
En av de bättre katastroffilmer jag sett.
Arvida
2018-06-25
Själva drama delen är faktiskt både trevlig och rolig, men mindre bra när det kommer till den utlovade katastrofen.
djonipony
2017-04-01
inte ens Jag, som älskar landet, har Busan som favoritstad och bott på hostel i Haeundae flera gånger får ut något av denna skit. Tramsigt och oseriöst. Varför är alla killar efterblivna? Har inte träffat några killar i Korea som beter sig såhär. Tvärtom är det tjejerna som är barnsliga av det man ser på stan. Enda behållningen är vågen, men det kan aldrig få upp det till en 2:a.
myslas
2014-08-31
Första halvan är ett enda långt WTF-moment. Jag antar att det är menat att det ska vara roligt men själv känner jag att mycket av det är jävligt smaklöst och resten är bara tråkig buskis. De kunde dessutom lätt klippt bort 45 minuter där utan att det hade gjort någon som helst skillnad för handlingen. Hade filmen fortsatt på samma sätt hade den utan tvekan hamnat på någon topp 5 över de absolut sämsta filmerna jag sett. Men till slut händer det faktiskt någonting och då är det hyfsat snyggt gjort och vi bjuds på lite spänningsmoment. Att säga att det är bra är att överdriva rejält men jämfört med tidigare i filmen är det som att se ett mästerverk. Som helhet är det fortfarande en sjukt usel film.
Engravadlax
2014-01-11
Har folk helt missat att det här är buskis eller? Faktiskt rätt hyfsad buskis dessutom. Och välspelad. Och välgjord, bortsett från en del uppenbar CGI. Det är till och med spännande under katastrofakten. Förstår inte 1:an alls. Förbluffande.

2012-07-01
Grova överspel och tramsiga komiska scener varvas friskt första timmen. Filmen avslutas dock med en kaskad av effekter som i det stora hela ser ganska bra ut och står för filmens behållning. Tyvärr kan jag inte se helheten som mer än blott godkänd. 4 av 10.
Bumbi78
2012-06-04
Dramatiskt värre, vilket säkert inte varit några bekymmer om det inte vart överspelande sydkoreaner. Jag förstår antagligen inte deras humor osv. Men när väl vågen sätter fart blir det något helt annat. Snygga effekter och faktiskt riktigt välgjort med bra spänning. Synd att halva filmen slarvades bort med trams.
daniel77
2012-05-20
Stora känslor - som det ska vara!
petson81
2012-02-19
Usch, riktigt uselt gjord
Djason
2011-12-08
Första halvan av filmen är en svag 2:a då det är Koreabuskis humor med skådespelare som spelar över, och som det nästan alltid är när det handlar om asiatisk film och då framför allt Sydkoreansk film. Andra halvan är en stark 4:a då effekterna är sjukt snygga. Så slutbetyg blir en stabil 3:a.
Visa äldre kommentarer »