Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Gus - matchens hjälte


Hank Cooper är ägare av ett (amerikanskt) fotbollslag som ligger i en riktig svacka. Då rekryterar han den jugoslaviska åsnan Gus som kicker, eftersom det visar sig att åsnan är en höjdare på att göra field goals.


Originaltitel Gus
Regissör Vincent McEveety
Manus Arthur Alsberg, Don Nelson
Genre Familjefilm, Komedi, 70-tal
Skådespelare Edward Asner, Don Knotts, Gary Grimes, Tim Conway, Liberty Williams, Dick Van Patten, Ronnie Schell, Bob Crane, Harold Gould
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10
Filmnummer 15815

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StureStenhög
2009-09-04
Gus, den spjuvern, är väldigt lätt att gilla som karaktär. Men tyvärr är allt annat i filmen ganska kasst. Alla andra karaktärer är ganska lätta att hata då de mest bara är inslängda för att användas till billiga slapstickskämt. Till en början är det kul nog bara att se Gus kicka bollar som ingen annan, men när det egentligen inte händer nånting under hela mittenpartiet så blir det ganska segt. Filmen rycker dock upp sig lite i slutet då vi, som vanligt i den här typen av filmer, bjuds på en oförklarligt bisarr scen. Denna gång utspelar den sig i ett varuhus. Men tyvärr känns det här som helhet som en film som aldrig blir roligare än sin idé. Det här var ju dock många år innan underbarnet Robert Vince dök upp och gjorde djurfilmen till en konstart
paninaro
2009-08-31
För den som är något initierad i djursportsgenren känns det som ett måste att någon gång se Gus - troligtvis filmen som startade det hela. Trots att filmen inte är något vidare är det hela således intressant ur ett djurfilmshistoriskt perspektiv. Likt andra filmer i genren är det djuret i fråga som levererar det absolut största underhållningsvärdet. Det faktum att åsnan är från just Jugoslavien av alla ställen skänker dessutom en lite oväntad kosmopolitisk touch över det hela. Ur ett rent sportsligt perspektivet är Gus en av de mer realistiska djurfilmer jag sett - det är ju fullt tänkbart att en åsna kan vara riktigt bra på att sparka field goals - och sedan stannar det vid att han endast sparkar field goals. Åsnan Gus har dock en väldigt inkonsekvent intelligensnivå - han kan tyda mänskliga samtal och analysera mänskliga relationer - men när han redan är sen på väg till sitt livs viktigaste match blir han plötsligt ett stort slapstickfan och väljer att trava in i en matbutik för att svina till det rätt rejält.
karlmats
2009-08-30
Orginalet, filmen som startade hela djursportsgenren (om inte apan Bonzo räknas?) och för det ska den ju ha stor eloge. Själva filmen i sig var inte mycket att ha, naturligtvis är det ju väldigt roligt varje gång Gus är med och i sann djursportsfilmsanda börjar han också svina efter ett tag vilket alltid uppskattas. Alla människorkaraktärer suger dock och storyn är alltför välbekant för genreentusiaster som en själv. Kul att se något annat djur än en apa eller hund för en gång skull men om man är nybörjare till den här sortens filmer finns det bättre alternativ att börja med, om man inte har en rejäl åsnefetish d.v.s. Aldrig i närheten av en 3a även om det faktum att åsnan är från Jugoslavien av någon anledning är väldigt roligt.