Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Guldrushens glada dagar


Filmatisering av musikalen om två glada guldgrävare som delar på en fru de ropat in på auktion.


Originaltitel Paint Your Wagon
Regissör Joshua Logan
Manus Alan Jay Lerner, Paddy Chayefsky
Genre Komedi, Romantik, Musikal, Western, 60-tal
Skådespelare Clint Eastwood, Lee Marvin, Jean Seberg, Ray Walston, Alan Dexter, Tom Ligon, Harve Presnell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 344
Filmnummer 531

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


DOKAN
2022-08-30
Jomenvisst håller väl den här gamla musikalen ännu. Många har gett den tummen ner inte minst för att Clintan, Lee och Jean inte kan sjunga men sjunger ändå. Men vadå - varken Rod Stewart eller Håkan Hellström kan sjunga men får till det i alla fall, precis som skådistrion här - det handlar om känsla & inlevelse! Mycket handfast humor mellan varven gör det här till en trevliger helaftonsfilm.
Raimo_1985
2020-02-23
Schysst underhållning med två gamla favoritgubbar.
DrJW
2016-04-30
Första gången jag hörde om den här filmen var i musikal och clip-show episoden i The Simpsons, och jag trodde den filmen inte var på riktigt utan något som dem hittade på som skämt, trodde inte på riktigt att de fanns en musikal western med Lee Marvin och Clintan! Och nu har man faktiskt sett den.....Den börjar bra, men efter "intermission" så börjar den tappa efter och så blir de drygt med pastorn och de kristna farm-familjen, och är de något jag hatar så är de dryga över religiösa karaktärer! Men de som gör den här så sevärd är ju Lee Marvin, en sån jävla bad ass! Han var faktiskt full i den här filmen och jag tror på det! Har även bra sånger som faktiskt var rätt catch-iga.
pohjax
2013-11-26
Mycket charmfull film. Bra musikalnummer. Harve Presnell gör ett kanonsångnummer i "They Call The Wind Maria". Han är den enda eg sångaren i solonumren, och han sjunger så det ryker om det, där hamnar alla andra skådespelare långt efter. Men de är ju ej egentliga sångare heller. Lee Marvins "Wandrin´Star" blev en superhit, och det var han till fullo värd.
ClintanTheKing
2013-07-28
En riktig feelgood-rulle. Lee Marvin och Clintan tar ton vilket var roligt att höra och se. Absolut inte segdragen trots lång speltid. Knapp 4:a.

2013-05-12
Joshua Logan regisserar som om han hade elefantiasis, men fyller åtminstone bilden - detta är en widescreen-film - med action, cowboys, vagndrev och Oregon.
eriqk
2012-06-22
Lee Marvin skippade rollen som Pike i Wild Bunch för detta...

2011-09-26
Skapligt, mycket tack vare Lee Marvin förstås.
Brouhaha
2011-09-10
Tyvärr lite för långdragen för att jag ska kunna med att ge den en 4'a. Lustig musikal med låtar som är sisådär bra men riktigt trevliga. Dessutom en riktigt fin historia om olika vägar i livet med en dos humor inbakat. Kanske inte den rollen Eastwood var som bäst lämpad för, men Seberg däremot är mycket trevlig.
FabianBom
2010-07-20
underhållande western-komedi, lee marvins - vandring star är klassiker
Visa äldre kommentarer »