Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Che - Gerillaledaren


Handlingen utspelar sig från åren efter Batistas fall på Kuba och Fidel Castros maktövertagande fram till Che Guevaras död. En period då den mytomspunne revolutionären hjälpte till med att starta revolutionära rörelser i såväl Sydamerika som Afrika. Soderberghs film "The Argentine" handlar om perioden före och under revolutionen på Kuba.


Originaltitel Che: Part Two
Alternativ titel Guerrilla
Regissör Steven Soderbergh
Manus Peter Buchman, Ben Van Der Veen
Genre Drama, Krig, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Benicio Del Toro, Lou Diamond Phillips, Demián Bichir, Franka Potente, Carlos Bardem, Joaquim de Almeida, Kahlil Mendez, Rodrigo Santoro, Catalina Sandino Moreno, Jordi Molla, Matt Damon
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1058
Filmnummer 62038

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Krille80
2015-01-12
Denna film når inte upp till första filmen(halvan) om Che Gueveras liv. Historien denna dock skildrar händelser som för mig tidigare var okända och som inte är tillräckligt för att förtjäna en film. Att man i denna film får följa Che Guevera till vad som skulle ta hans liv är det mest intressanta. Annars är det en välgjord och snygg produktion Soderbergh bjuder på men han kommer inte undan med sin dokumentärkänsla och opersonliga porträtta av Che denna gång då historien som sagt inte håller. 3-
Andreas123
2014-11-29
Känns rätt osammanhängande och hoppig. Filmen förutsätter att tittaren har en massa förkunskap om den här perioden, man klargör inte ens varför Che åker till Bolivia, vilket är en stor förlust. Det känns som om fokus ligger på deras dagliga strapatser, medan politiken hamnar i skymundan.
SalotSar
2014-02-24
När det närmar sig slutet så upplyser någon att det rör sig om två olika grupper gerillasoldater. Aha, ungefär så medryckande var det när ett gäng skäggiga gubbar rockar loss i skogen.
ropes_in_tears
2014-02-22
Väldigt fragmentarisk och ostrukturerad. Dock med helt makalöst vackert filmfoto.
Rele
2013-07-08
Del två är nästan lika bra som del ett. Benicio Del Toro är en duktig skådespelare.

2012-07-17
Fascinerande att man kan göra två så trista och ointressanta filmer om en så intressant person.
hsimpson
2012-01-22
Kan i princip säga samma sak som jag sa om ettan för några månader sen: "Jodå, den är snygg och välgjord, men jag har svårt att uppbringa särskilt mycket intresse för den." Lite för lång och aningen långtråkig. Ettan var snäppet vassare.
jennah
2011-11-23
Så jävla tråkig. Jag förstår mig inte på berättarsättet Soderbergh använder sig av. Dem går, pratar, går, pratar, skjuter. Sen regnar det, sen skjuter de lite till. Jag är inte imponerad av Benicio del Toros insats heller, stelt och inlevelselöst skådespel. En träbit är mer uttrycksfull. Denna film är som en sämre version av första delen - inte bra alls.
the-godfather
2011-11-22
långt ifrån del 1s klass. Riktigt tråkig och på gränsen till att bli ett sömnpiller.Så den får en tvåa för hyfsade strider.
rebelscum
2011-09-25
Helt okej, men svagare än första delen. 2 timmars smygande i djungeln utan någon vidare intressant karaktärsbyggnad blir jävligt tråkigt efter ett tag. Ett plus för det härliga Red-fotot.
Visa äldre kommentarer »