Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Guardians of the Galaxy


Efter att ha stulit ett mystisk klot långt ute i rymden har Peter Quill från jorden blivit måltavla för den mäktiga Ronan. På rymmen från lagen och Ronan samlar Quill på sig ett gäng av olikartade karaktärer för att hålla det värdefulla klotet borta från ondskefulla händer.


Originaltitel Guardians of the Galaxy
Alternativ titel G.O.T.G.
Regissör James Gunn (II)
Manus James Gunn (II), Nicole Perlman
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C Reilly, Glenn Close, Benicio Del Toro, Laura Haddock, Sean Gunn, Peter Serafinowicz, Christopher Fairbank, Wyatt Oleff, Gregg Henry, Melia Kreiling, Bradley Cooper (röst), Vin Diesel (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5143
Filmnummer 108785

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av Mat1az
Efter att ha fört samman sina största hjältar i The Avengers siktar nu Marvel in sig på nästa skock av superhjältar, nämligen Guardians of the Galaxy. Namnet kanske låter obekant för de flest...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av Skåldjur
Ok, eftersom jag inte sett filmen ännu kommer den här recensionen vara uppdelad i två delar: Del 1: INNAN jag sett filmen. Del 2: EFTER jag sett filmen. Del 1: Oboyoboyoboy! Biljetten är bokad. ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av JennyT
En film som sveper med tittaren på en fartfylld resa genom galaxen där de mest osannolika figurerna lyckas bilda ett team som ska rädda hela galaxen från att utplånas. Guardians of the Galaxy tar...   Läs mer »

Kommentarer


Körsbär
2020-11-15
Bra fram till the grand final, den scenen diggade jag inte riktigt. Men i övrigt en jäkla skön action film. Lite för väl många popkultur för att ge en go-känsla.
TURGUT
2019-05-05
Skojig, annorlunda och skön superhjältefilm med sköna karaktärer och skön humor :-)
JD
2019-03-18
Som Stjärnornas krig med en dos könshormoner. Det blir lite tröttsamt. Man längtar tillbaka till originalets renhet och oskuld. Samtidigt, som ju är fallet med tonåringar, har man överseende och småler någon gång. Groot är den mest försonande pubertetsmetaforen i filmen, med sitt ständiga groteska växande och sin oförmåga att uttrycka sig.
AndreaFurberg
2018-11-02
Alldeles för äcklig och osmaklig för mig. Bland annat. Det enda jag gillar är den här ironin som tydligen finns i alla superhjältefilmer nu för tiden, eller om det är i alla filmer nu för tiden, jag har bara sett dem med superhjälte-tema så det vet jag inte.
HerrNenne
2018-09-23
Storyn är en trea. Rolig, skön 80-talsfilmskänsla, karaktärerna är helgjutna. Det som höjer är att det finns så många fantastiskt roliga, fina eller starka ögonblick i den.
amotherscrime
2018-05-22
"För våldsam för att vara en barnfilm och för barnslig och flåshurtig för att vara en vuxenfilm. Typisk halvtaskig tonårsfilm med andra ord. Det finns ett visst underhållningsvärde men dialogen är ju irriterande löjlig." Kunde knappt sagt det bättre själv. Jar-Jar Binks varning på en hel del karaktärer och storyn är riktigt riktigt svag. För att inte tala om dom onda bossarna som är helt meh. Ett ganska dåligt hantverk helt enkelt. Marvel i ett nötskal.
supermancover
2018-05-12
Groot <3
Murvel48
2018-03-02
För våldsam för att vara en barnfilm och för barnslig och flåshurtig för att vara en vuxenfilm. Typisk halvtaskig tonårsfilm med andra ord. Det finns ett visst underhållningsvärde men dialogen är ju irriterande löjlig.
Tompskij
2018-02-24
Riktigt kass. Kanske kul om man är ett barn.
widez
2018-02-15
Rolig och underhållande även om jag egentligen föredrar lite mindre galna idéer när det kommer till utomjordingar i filmer.
Visa äldre kommentarer »