Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Legenden om ugglornas rike


Soren, en ung tornuggla, blir kidnappad av ugglor i St. Aggie's, ett barnhem där ungar hjärntvättas till att bli soldater. Han och hans nya vänner flyr till ön Ga'Hoole, för att kunna kämpa mot den armé som skapats av de onda härskarna på St. Aggie's.


Originaltitel Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
Regissör Zack Snyder
Manus John Orloff, Emil Stern
Genre Animerad, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Hugo Weaving (röst), Ryan Kwanten (röst), Sam Neill (röst), Geoffrey Rush (röst), David Wenham (röst), Helen Mirren (röst), Jim Sturgess (röst), Anthony LaPaglia (röst), Deborra-Lee Furness (röst), Emily Barclay (röst), Abbie Cornish (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2096
Filmnummer 79347

Recensioner

Skapad 2019-11-19 av Andy_B
Denna animerade film bygger löst på de tre första böckerna i den i Europa mindre kända amerikanska barnfantasy-serien ”Guardians of Ga’Hoole” av Kathryn Lasky från 2002. Den handlar framföra...   Läs mer »

Skapad 2019-11-02 av TimBuckley
Zack Snyder, som tidigare lyckats göra såväl innovativa som läckra filmer i redan väl etablerade genres med filmerna \"300\" och \"Watchmen\", tycks i jämförelse med dessa två ha åkt rakt in ...   Läs mer »

Kommentarer


BjörnBandhund
2021-12-02
Det här är verkligen inte dåligt, men helt oengagerade för mig personligen. Därför blir det tyvärr ett medelmåttigt betyg. 2+/5.
idaho1981
2017-01-08
Väldigt vackert visuellt, så man kan nästan bara fokusera på det. Men historien blir lite väl svag och engagerar inte speciellt, synd på en bra ide!
supermancover
2016-06-26
Visuellt är den helt amazing. Så mycket detaljer som var så jävla snygga att jag blev lite knäpp av det då det såg så himla verkligt ut bitvis. Men handlingen tog mig aldrig med samma storm som det visuella gjorde. Så filmen får en stark tvåa för det estetiska, men tyvärr så räcker det inte upp till en trea då det aldrig engagerade mig tillräckligt för att jag skulle bry mig avsevärt om handlingen.
Vicotnic
2016-01-13
Detta var en av dom största besvikelser jag varit med om i filmväg, den är visserligen väldigt visuellt vacker men... det är också det ända bra jag har att säga om den. Önskade verkligen att den skulle vara bra =/
Anaythea
2014-04-13
Ett visuellt mästerverk som passar för alla åldrar. En bra introduktion till episk fantasy som är en frisk fläkt i och med sina mörka undertoner som man normalt inte ser inom animationsgenren.
Sir_Lord
2014-03-02
Zach snyder bakom spakarna vilket märktes då vissa scener blandas med turbofart till slowmo på 1 sek precis som i 300. Storyn lättsmält, med en lätt nazistisk underton. Men grafiskt ett totalt mästerverk. Helt otroligt snyggt gjord och ugglorna känns naturliga i sitt flygmönster.
KyLLo
2013-12-30
Som en modernisering av Fablernas värld (en gammal tv-serie för barn) men mer fantasyäventyr. Visuellt snyggt och fin musik, men mindre bra manus. Känns som att den främst riktar sig till fantasyintresserade barn i 8-10-årsåldern. För andra finns lämpligare alternativ.
Hamberstone
2013-11-26
Jätte fina animationer och snygg som hel het, men storyn är som sagt en klyscha så det var inte speciellt roligt eller något nytt att se
theFeber
2013-10-23
Väldigt befriande med en animerad film för kids som inte är en hysterisk komedi! Här får vi en ganska svart, tragisk historia om en uggla som tillsammans med sin bror kidnappas av en hemlig orden som rustar för krig. Filmen är spännande, har härliga karaktärer och är stundtals rolig. Lite som en animerad "Sagan om ringen" för barn, och där Frodo ersatts med en uggla. Animationerna är ruggigt snygga! Det kan vara en av Zack Snyders bästa filmer! Lite lång kanske, och lite segdragen ibland, men i övrigt mystisk, gripande och fint gjord.
Ehrniz
2013-05-12
Välgjord film med bra animeringar. Spännande och lite episk emellanåt. Hög detaljrikedom på ugglorna.
Visa äldre kommentarer »