Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Greyhound


I en berättelse inspirerad av verkliga händelser från slaget om Atlanten, leder kaptenen Ernest Krause en konvoj av allierade skepp med tusentals soldater till andra världskrigets frontlinjer. Helt utan flygskydd i fem dagar måste kaptenen och hans konvoj strida mot fiendens u-båtar för att kunna ge de allierade en chans att vinna kriget.


Originaltitel Greyhound
Regissör Aaron Schneider
Manus Tom Hanks
Genre Drama, Action, Äventyr, Krig, 2020-talet
Skådespelare Tom Hanks, Elisabeth Shue, Stephen Graham, Matt Helm, Craig Tate, Rob Morgan, Travis Quentin, Jeff Burkes, Matthew Zuk, Joseph Poliquin, Casey Bond, Josh Wiggins, Michael Benz, Grayson Russell, Ian James Corlett
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 199
Filmnummer 132480

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


djonipony
2023-08-31
Här är det inte mycket fett, utan effektivt berättande. Blev mäkta imponerad när jag under eftertexterna blev varse att det är Hanks som skrivit manuset. Hade under filmen suttit och tänkt att dessa 90 min pepprande av militära termer måste vara en dröm för en nörd att sitta och autenticitetsgranska. Stabil film om en av alla WW2-episoder. Befriande icke-woke casting.
RichardEk
2023-02-24
En närmast teknisk krigsfilm, och som en sådan fungerar den hyfsat bra. Det blir spännande och lite så där nördigt a la Tom Clancy – historier från 1990-talet, där teknologin står i centrum medan persongalleriet är nästan plågsamt karikatyrmässigt präktiga. Stackars Elisabeth Shue, vilken roll hon fick spela! Jag har aldrig varit ett stort fan av Tom Hanks, men med åren har han byggt upp en pondus och barskhet som fungerar perfekt här. Så trots allt ett godkänt betyg.
StureStenhög
2022-07-01
En film som jag respekterar mer än gillar. Jag kan likt många andra sakna mer välutvecklade karaktärer, men det är ju ett medvetet val av filmen att skippa det, så att klaga på det blir att missa målet lite grann. Här kastar man bara in publiken i krigets verklighet och försöker få oss att uppleva det som de inblandade upplevde. Det lyckas man också bra med. Det är intensivt och kaosartat, och känslan är att man har gjort massvis med research. Så här i efterhand uppskattar jag vad den förmedlar, men medan jag såg den var jag aldrig mer än måttligt engagerad och hade det inte alltid helt lätt att hänga med i svängarna. Det blir en trea av det lite svagare slaget
Olof_Gronlund
2022-06-30
Var snyggt gjort måste jag säga, och den gjorde att man höll sig på helspänn hela tiden. Bra insats av Hanks med utan att överspela.
mammene
2022-06-29
Tycker om vad man vill göra här, det hedrar skaparna. Att försöka återge det som utspelade sig på Atlanten med "vargarna" i hasorna, då med de medel som fanns att tillstå vid denna tid. Förstår då att disciplinen hade en livsviktig roll, så därför alla upprepningar av order, inget fick gå fel. Tom Hanka roll är en uppvisning i den koncentration som jag förstår behövdes när så mycket stod på spel. Jag känner att jag vill försvara den här skildringen, är egentligen inte så förtjust i krigsscener, men görs det så här för att man vill visa på en verklighet som vi inte kan föreställa oss när vi sitter hemma trygga i vår soffa. Så trean är för just det.
Afflicter
2022-04-13
Oväntat rakt på sak, men också onödigt kort. Greyhound skulle lätt kunna vara resultatet av någon som bara ville göra en krigsfilm, för det är endast en krigsfilm, inte mycket mer. Dock är det inte en dåligt gjord film, bara väldigt by-the-numbers.
Andreas_
2021-08-21
Fruktansvärt besviken...var riktigt taggad på en välgjord krigsfilm till sjöss när Tom Hanks är inblandad som var med i suveräna saving private ryan och inblandad i den suveräna serien band of brothers och då tänker man att har Tom Hanks skrivit manuset så måste ju detta vara ett smärre mästerverk i krigsfilm till sjöss men ack så fel jag hade...patetiskt dåligt manus och var är karaktärsutvecklingen? ingenstans att finnas till tydligen, man får se ett gäng män och ansikten och inte lära känna någon av dom, inte ens huvudrollsinnehavaren Tom Hanks...och visst gör han en hel del bra filmer och även gjort och han är absolut ingen dålig skådis men han är ju som en träbock i varenda film, samma ansiktsuttryck och samma typ av karaktärer förutom i Forrest Gump förstås, annars är det självaste Tom Hanks framför kameran och det är så jävla tråkigt...så är Tom Hanks med så vet man exakt hur hans karaktär kommer agera och säga osv, samma sak i den spännande Cpt Phillips, Tom Hanks förstörde hela filmen med att vara en träbock som vanligt och det passar oerhört bra i vissa filmer som t.ex Road to Perdition eller Saving Private Ryan för att nämna två filmer men inte här och inte i Cpt Phillips heller...filmen i sig då, ja regissören Aaron Schneider är ju rätt ny i Hollywood som det verkar och inte gjort många filmer men här gör han en jäkligt snyggt gjord krigsfilm, synd att Tom Hanks förstör den med sitt kassa manus och porträtt av en kapten i andra världskrigen...och sen är filmen alldeles för kort, man hinner inte få en känsla för något innan det är pang på och action och visst är det häftiga actionscener men ack så tråkigt när det är helt känslolöst, vem bryr sig vem som vinner eller förlorar, man har ju inte fått lära känna någon...och varför är Elisabeth Shue med i filmen? 15 sek framför kameran och sen inget mer...men det mest patetiska i hela filmen är ju när tyskarna på perfekt engelska börjar skicka meddelanden och håna Hanks och company...skulle aldrig hända även om dom lärt sig engelska så bra eftersom det skulle avslöja deras position direkt...men inte i den här filmen inte...patetiskt är nog det rätta ordet för denna film som är även alldeles för kort, så snart det blir lite spännande så är den över...kan inte rekommendera denna film utan rekommenderar hellre U-571 som gör krig till sjöss mycket bättre, både realistiskt och mer spännande med bättre skådisar och manus eller även Das Boot...ger denna film en mycket svag 2:a i betyg och 1:an är nära, enda som hindrar den från att få en 1:a är att det är en jäkligt snygg film, välgjorda actionscener men det är allt också.
vonadel
2020-12-27
Nja, det här var lite av en besvikelse. Hade väntat mig mer av en film med Hanks i huvudrollen. Han gör väl vad han kan antar jag, men det räcker inte i en annars trist film. Jag känner typ ingenting. Är nog lite för snäll egentligen när jag ger den godkänt. 5/10
HerrNenne
2020-10-28
Jag gillar att det inte är massa dramatjafs eller något. Det är en rak, tuff film som inte förklarar en massa utan spyr ut sig marina termer och bara hoppas man hänger med. Det gör jag inte hela tiden, men jag gillar det. När dom inte slösar tid på tjafs så blir det intensivt hela tiden. Skönt med kort speltid också!
amam
2020-10-20
Rätt så spännande. Tom Hanks gör ett bra jobb i huvudrollen. Inget jag kommer att komma ihåg efter nåt år men helt klart godkänd som underhållning för stunden.
Visa äldre kommentarer »