Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Grey Gardens


Edith Bouvier Beale, nära 80 år, och hennes dotter Edie, bor i huset Grey Gardens i det fashionabla East Hampton. Deras hus är dock helt förfallet och de bor som eremiter med sina katter och några vilda tvättbjörnar på vinden. Maysles-brödernas film skildrar de båda tidigare societetsdamerans dagliga rutiner och ömsesidiga käbbel. Edie, 56 år, drömmer om att flytta hemifrån och ser tillbaka på ett liv fullt av missade chanser. Alla hennes barndomsvänner har gift sig (kusinen Jacqueline blev presidentfru), medan Edie tagit hand om sin åldrande mor.


Originaltitel Grey Gardens
Regissör Ellen Hovde, Albert Maysles, David Maysles, Muffie Meyer
Genre 70-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 558
Filmnummer 27037

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fridenpaden
2021-10-03
Tänk att sitta fast i det där huset i 10 år med en tjatande morsa. Jag kan förstå hur intressant det var för människor på 70-talet att få insyn i misären hos en Onassis-familj, när familjen Onassis fortfarande var ett hett skvallernamn. Men nu? Edies liv är fullt av "missade möjligheter" och skyller allt på sin mor. Man skulle kunna se det här som den mörka sidan av high society. Väldigt deprimerande i alla fall. Vill INTE se om.
stgurgel
2016-09-12
Vilken pärs att se, nästan fysiskt ansträngande
haajen
2016-08-14
Glad att jag äntligen sett denna klassiska dokumentär. Förstår varför den fascinerar men jag måste erkänna att jag blev lite matt på det hela efter ett tag. En både tragikomisk och skrämmande film som samtidigt är rätt tålamodsprövande. Bör iaf ses!
emilstjernholm
2016-05-22
Bröderna Maysles förknippas starkt med s.k. Direct Cinema, dokumentärfilmens mest renläriga flugan på väggen-ideologi, de skulle mao nog argumentera att slät dokumentation också är sann dokumentation. Hur som helst undrar jag varför det har tagit mig så lång tid att se den här filmen. Fascinerande.
lilebroer
2016-01-09
Skulle jag tipsa om filmen? Ja. Är det en bra dokumentär? Nja. I mina ögon är det något märkligt att filmen blivit speciellt utvald för konservering i US's National Film Registry. Personligen tycker jag att ett personporträtt ska erbjuda mer än bara en slät dokumentation. En film som jag jag genast började tänka på var American Movie, en dokumentär som på många sätt påminner om Grey Gardens men som bär på så mycket mer värme och faktiskt har något att berätta. LÄS MER OM FILMEN PÅ MIN BLOGG : http://theshinbonepost.blogspot.se/2016/01/grey-gardens-1975-brd-95min.html
lrenner
2015-05-13
Misärporr!
Moj
2014-02-26
Fascinerande men bitvis segdraget.
NoWireHangers
2013-11-03
Levde inte riktigt upp till alla lovord. Stundvis är det riktigt bra men alldeles för ofta går det mer eller mindre på tomgång.
DrT
2013-07-05
Det här är precis som John Waters, fast utan sexet. Djupt tragisk men fascinerande film.
weeanna
2013-02-09
Hade också hört mycket gott om denna, men why? Kvinnorna är inte spännande, de är galna men bara på ett otrevligt sätt, den känns inte estetiskt eller filmtekniskt spännande och.. well.. Nä, what's the big whoop about?
Visa äldre kommentarer »