3.5
3.5
Greven av Monte Cristo
Den unge styrmannen Edmond Dantès är en öppen och ärlig man vars drömmar om ett lyckligt liv tillsammans med sin trolovade, den vackra Mercedes abrupt slås i spillror då hans bäste vän Fernand, som också är förälskad i Mercedes, för honom bakom ljuset. På falska premisser döms Edmond till fängelse på den ökända ön If där han blir fast under mardrömslika förhållanden i arton år. Plågad av det oförklarliga som hänt honom överger han genom årens lopp sin övertygelse om vad som är rätt och vad som är fel, och blir besatt av tanken på hämnd. Med hjälp av en annan fånge flyr Dantès från fängelseön, och antar skepnaden av den gåtfulle och välbärgade Greven av Monte Cristo.

Originaltitel | Le Comte de Monte-Cristo |
Regissör | Josée Dayan |
Manus | Didier Decoin |
Genre | Drama, Romantik, Äventyr, Mini-serie, 90-tal |
Skådespelare | Gérard Depardieu, Jean Rochefort, Ornella Muti, Guillaume Depardieu, Pierre Arditi, Florence Darel, Christopher Thompson, Stanislas Merhar, Sergio Rubini |
En härlig klassiker med den underbara Gérard Depardieu...
Helt klart den bästa versionen av samtliga, trots 4 långa delar som långfilmer. Fantastisk dekor och klockren casting av samtliga roller. Magnifique!
Mycket fin!
Vill minnas att detta va den bästa.
Mycket bra, kanske rentav bättre än boken.
Ska man se någon filmatisering av Greven av Monte Cristo är det denna som gäller.
Jag älskar den här serien. Inte minst för den underbara musiken och det franska språket!
mkt bra!
Hej.
Jag skulle vilja köpa denna film.Var kan man köpa den ? Hur mycket kostar den ?
Mvh/Dietmar
070-6402298
Många frågar om den finns på dvd. Den finns att köpa med engelsk text, fast då får man använda nån utländsk webbutik (typ play.com eller liknande)
Läs boken i stället...