Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Gremlins


Mogwais är små, gulliga varelser som blir mordiska gremlins när de får vatten på sig och ännu värre om de matas efter midnatt. Självfallet stannar Billys klocka - och en ryslig katastrof drabbar snart den lilla staden.


Originaltitel Gremlins
Regissör Joe Dante
Manus Chris Columbus
Genre Komedi, Skräck, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton, Frances Lee McCain, Corey Feldman, Keye Luke, John Louie, Dick Miller, Jackie Joseph, Polly Holliday, Judge Reinhold, Edward Andrews, Glynn Turman, Frank Welker (röst), Howie Mandel (röst), Don Steele (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11956
Filmnummer 388

Recensioner

Skapad 2019-11-20 av cineasten89
Vad mer kan man förvänta sig än en otrolig spännande äventyrsfilm, som är satt till femtonårsgräns, med sina rysliga, äckliga grejer? Det är just precis vad vi får ut av Gremlins, som var m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av rikirock
Billy får en underbar julklapp av sin pappa. Det är världens sötaste, gulligaste och kramgoaste husdjur - en mogwai! Det är dock tre skötselråd som Billy måste komma ihåg: håll honom borta f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Innan Chris Columbus gav sig in i Harry Potter - cirkusen skrev han i mitten av åttiotalet två underbara filmmanus; först Gremlins och året därpå The Goonies byggd på en story av Steven Spielbe...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BobbyPeru
Regissören Joe Dante slog igenom på allvar med Gremlins från 1984. Det är en heltokig hyllning till gamla matinéer som Dante var, och fortfarande är, så besatt av. Filmen utspelas kring jul i...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2021-01-05
En kultfilm som andas åttiotal!
hsimpson
2020-12-27
Ganska underhållande. Svag trea.
myslas
2019-12-22
Jag kommer aldrig någonsin sluta älska den här filmen, oavsett hur ologisk den än är.
RunRiot
2018-12-07
Gillade den bättre när jag var yngre. Ganska gullig, men rätt platt och plotholesen avlöser varandra.
fisk0
2018-08-19
Svag trea. Som helhet funkar den inget vidare, men den har en del riktigt fina effekter och ett par minnesvärda scener.
WillyV
2018-03-29
Klart underhållande och skönt våldsam för att vara barnfilm. Nostalgi som håller hyfsat än idag.
Rai
2018-01-01
Tja, varför inte? Sämre filmer finns ju helt klart!!!
jopjop
2017-12-23
Bra är den inte... Svag tvåa.
Lotso
2017-12-04
I sin helhet är Gremlins en av mina absoluta favoritfilmer, och en film som på senare år blivit en julklassiker. Jag tror många älskar den för dess blandning av humor och skräckelement. Det är ännu en av de 80-tals skräckfilmerna riktad åt barn. Som vi får allt för sällan idag. Karaktärerna är minnesvärda, musiken bra, härlig scenografi och effekterna några av de bästa. Joe Dante lyckas och vet hur man fångar den rätta känslan här. Udda nog är julkänslan också där, och fångar en härlig stämning på det hela. Jag antar jag inte är den enda som är galen för att njuta av denna klassiker under en högtid som julen. Så om din luftkonditioneringsapparat slutar fungera, eller din tvättmaskin blåser upp eller din videobandspelare drar ut. Innan du ringer reparatören slår på alla lampor, kolla alla garderober och skåp, se under alla sängar. För du kan aldrig vara säker, det kan bara vara en gremlin i ditt hus.
LizzyElisabeth
2017-04-02
Minnen
Visa äldre kommentarer »