Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Gravity


Dr. Ryan Stone är en medicintekniker som är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarna astronauten Matt Kowalsky som är ute på sin sista resa före pensionen. Rymdfärjan förstörs, Stone och Kowalsky är helt ensamma ? och endast ihopkopplade med varandra glider de ut i mörkret. Av tystnaden förstår de att all kommunikation med Jorden har brutits och samtidigt som rädslan övergår i panik så försvinner lite syre för varje litet andetag.


Originaltitel Gravity
Regissör Alfonso Cuarón
Manus Alfonso Cuarón, Jonás Cuarón
Genre Drama, Thriller, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris (röst), Phaldut Sharma (röst), Orto Ignatiussen (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7110
Filmnummer 105407

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Newt
Rymden – både skrämmande och fascinerande. I Alfonso Cuarons (Children of Men) Gravity är den dock nästan bara skrämmande. George Clooney och Sandra Bullock spelar två astronauter (Matt och Rya...   Läs mer »

Kommentarer


Merwinna
2023-08-14
En av dessa filmer som man "borde" tycka är väldigt bra, med tanke på de i sig spännande händelserna, den exklusiva miljön som man får en inblick i, de kända skådespelarna, den påkostade tekniken och specialeffekterna etc.. Men ändå var den ganska ointressant, långsam och trist. Tror att mycket beror på, att det alltid är svårt att göra en film med bara en skådespelare (större delen av tiden som det var här) intressant, eftersom denna då måste prata för sig själv. Det blir ingen dialog, och dialogen betyder mycket i en film. Och när det var dialog, så hade de (nästan hela tiden) hjälmarna på sig och man såg inte läpprörelserna, utan hörde bara replikerna i radion. Dessutom gillade jag av någon anledning inte den kvinnliga huvudpersonen, så det kändes ointressant om hon skulle klara sig eller inte.
ledsenpirat
2021-02-06
Var tvungen att stänga av efter 15 min när andelen "cool, men rå jargong" mellan de modellsnygga astronauterna och de kompetenta nördarna i Houston nått en nivå som fick min hjärnas rimlighetscentrum att gå in i en härdsmälta. Jag vet inte hur det gick för dem ute i rymden, men jag hoppas de dog och att raketen kraschade rätt i Houstons kontrollcenter. Slutet gott allting gott.
Asmorod
2019-12-31
Typisk Sandra Bullock-film. ALLT går åt helvete, men...
Tonti
2019-12-15
Mäktig bioupplevelse ändå, bombastisk på gott och ont. Sedd som en actionfilm måste den betraktas som lyckad, mindre så om man förväntar sig en mer kontemplativ historia.
fisk0
2019-12-15
Väldigt snygg och inledningen är väldigt trovärdig och spännande. Tycker dock den drar varje kommande situation för långt efter det, där osannolikt mycket går fel och allt sedan måste lösas i sista sekund, gång efter gång. Det som är bra är såpass bra att det väger upp de flesta svagheterna, men önskar de kunde låtit den redan så dramatiska inledande situationen vara filmens fokus. I slutändan kändes det mer som en berg-och-dalbana än thriller.
HerrNenne
2018-09-19
Koncis och sjukt spännande hela tiden. Bullock säljer det verkligen.
Rai
2018-02-14
Inte så tokig, speciellt in om man ser den i 3D...
widez
2017-05-13
Mycket snygg film. Den är dock inte speciellt trovärdig, även om det verkar som att den vill ge sken av det. Nästan alla detaljer som för berättelsen framåt kommer från antingen vetenskapliga felaktigheter eller övernaturliga förmågor.

2017-03-26
Fantastisk enkel og spennende film, visuelt mesterlig.
Maxter
2016-11-02
En visuell rush utan någon direkt story. Blir spännande men blir snabbt avslaget. Fotot bär denna rulle så mycket cred för det.
Visa äldre kommentarer »