Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Gråta med ett leende


Berättelsen om en man som i snart 30 år varit förlamad efter en dykolycka. Hans enda önskan är att dö. Tillsammans med en dödshjälpsorganisation driver han en kampanj i alla instanser. Men under hans strävan gör kärlekens otippade entré naturligt nog allting mer komplicerat.


Originaltitel Mar adentro
Alternativ titel The Sea Inside, The Sea Within, Mare dentro
Regissör Alejandro Amenábar
Manus Alejandro Amenábar, Mateo Gil
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Javier Bardem, Lola Dueñas, Alberto Jiménez, Celso Bugallo, Belén Rueda, Mabel Rivera, Clara Segura, Joan Dalmau, Tamar Novas, Francesc Garrido, José María Pou, Alberto Amarilla
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2180
Filmnummer 24731

Recensioner

Skapad 2019-11-24 av Camla
Tänk dig ett liv utan frihet. Är det verkligen ett liv? Frågan om att införa aktiv dödshjälp både berör och upprör. Även om det faktiskt används i vissa delar av Europa så klassas det i de...   Läs mer »

Kommentarer


Cumlin
2017-08-13
Den börjar som en fyra, men segar till sig rejält efter första halvan.
Roswall
2017-02-24
Fint hantverk och Bardem gör det bra! Om den ska ses som ett rent debattinlägg så saknas vissa delar, men jag tycker den gör rätt i att hålla sig som en livsberättelse och debattinlägg samtidigt. Skulle gärna suttit ner och pratat med Ramon. Som pastorsstudent skäms jag över prästens agerande.
Merwinna
2016-01-10
Intressant, fin, sorglig och bitvis konstnärlig och poetisk film, som väckte många tankar. Att den handlar om ett verkligt fall gör den ännu mer intressant och relevant, tycker jag. Om man vill närma sig dödshjälpsdebatten, så kan det här vara ett ställe att starta.
Tolkana
2014-07-19
tyckte filmen var lovande ibörjan, men tycker den är alldeles för onyanserad
Salvation_Mind
2014-05-22
Så bra film, saknas något för femman dock. Är väl realiteten i det hela, då den inte riktigt försöker tvinga sig på någon feel good känsla.
AlbinWesley
2014-02-01
Nämen åh så bra. Vacker film. Denne Ramón Sampedros 29 år av dödslängtan kan inte ha varit några höjdarår. Filmen angriper sina teman just så väl som man kan önska, och detta är det bästa filmiska hantverk jag sett av Amenábar hittills, förd det är riktigt bra alltså.
ami86
2013-05-28
Lågmäld och välgjord film som väcker funderingar kring dödshjälp. Det var länge sen jag såg den så jag minns inte så många detaljer, men jag minns att den var bra och att jag kände mig berörd. Faktiskt bidrog den här filmen till att ändra mina åsikter i frågan.
Ola_Schubert
2013-02-10
En intressant och välgjord film. Ifrån början blev jag inte speciellt engagerad, men sedan blev det lite bättre. Så det hela räcker fram till en mycket svag fyra i betyg.
JimCarrey
2013-01-20
Potent tema som tillvaratas. Kanske lite väl emotionell ibland men det har ju en poäng i att visa hur mycket huvudpersonen lever medan han vill dö. Kändes väldigt mycket som att han misslyckades med att inse vilken fullständig idiot han var och jag skrattade gott på slutet. Klar fyra
Engravadlax
2012-11-25
Mja... ok.
Visa äldre kommentarer »