Gränsen

December 1942. Två unga soldater lämnar sin post vid vägspärr 83 i norra Värmland och beger sig genom vinternatten mot det naziockuperade Norges gräns. Sverige står på randen till att bli invaderat och de vill se fienden alla pratar om. Men äventyret slutar i katastrof och dagen efter får löjtnant Aron Stenström reda på att hans bror Sven är en av de försvunna soldaterna.

Originaltitel Gränsen
Alternativ titel The Border, Beyond the Border
Regissör Richard Holm
Manus André Sjöberg, Johnny Steen
Genre Drama, Action, Krig, 2010-tal
Skådespelare André Sjöberg, Antti Reini, Bjørn Sundquist, Johan Hedenberg, Marie Robertson, Martin Wallström, Rasmus Troedsson, Henrik Norlén, Jonas Karlström, Anders Nordahl, Donald Högberg, Robert Follin, Jens Hultén, Susanne Thorson, Anna Frykedahl, Jörgen Einar

Bokföringsprogrammet Mineko

Hompen
2022-10-31
Bra svensk film. Är inget jag kommer att se om. Men kul att se.
2018-02-27
Inte så tokig för att vara svensk film!
RustyFilm
2016-12-09
Kul med ett svenskt försök att göra en film på det uttjatade temat andra världskriget. Får intrycket att detta är skapat med ganska så begränsade resurser. Blekt skådespeleri på många håll, tex Andre Sjöberg. Den finske skådisen Antti Reinis höjer sig dock klart över övriga. B-films känsla men ändåt spännande och snyggt filmat.
LacombeLucien
2014-05-30
Svensk film...
Florian1978
2014-02-25
Lovande film som börjar väldigt bra men som blir allt mer ologisk mot slutet.
Darn
2014-01-29
Med en tajtare regi hade kanske det undermåliga manuset och det övervägande tama skådespeleriet till trots kunnat bli en godkänd film. Detaljer som bristfälligt ljud och den maskeradartade scenografin skaver även de. Tanken var säkert god. Men eftersom skaparna verkar ha siktat på ett krigsdrama där alla utslitna pastischer i genren ska trängas blir det bara parodi när talangen inte verkar finnas där. Synd att det inte gjordes något bättre av saken.
Halofreak92swe
2013-12-18
Spännande svensk krigsfilm :) Skön action, brutal och snygg. Hade lite svårt att hänga med i vad de sa ibland bara, konstiga dialekter och blandade språk.
carnevil
2013-10-09
Svenska såpaskådisar gör historiskt drama.
MERisen
2013-07-28
Kunde bli något riktigt snyggt, men spelar lite för hårt och dualistiskt romantiserande på idyllen som episkt måste räddas från ondskan.
Xenox
2013-05-06
Godkänd men jag hade lite högre förväntningar.