Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Gösta Berlings saga


Miniserie baserad på Selma Lagerlöfs klassiska roman med samma namn. Efter att ha förlorat sitt arbete som präst blir Gösta Berling upptagen bland kavaljererna på Ekeby av den rika majorskan.


Originaltitel Gösta Berlings saga
Regissör Bengt Lagerkvist
Manus Jonas Cornell
Genre Drama, Mini-serie, 80-tal
Skådespelare Max von Sydow, Thommy Berggren, Harriet Andersson, Ingvar Kjellson, Reine Brynolfsson, Margaretha Krook, Christina Schollin, Klas Jahnberg, Sören Alm, Charlotta Larsson, Agneta Ekmanner, Lauritz Falk, Maria Hedborg, Lars-Erik Berenett, Heinz Hopf
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 214
Filmnummer 8525

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2017-10-30
Nä, tyvärr jag tyckte inte om den här filmen. Annars är jag en stor beundrare av Selma Lagerlöv, men denna gillar jag inte... Kan vara för att filmen är på tok för lång och seg...
Teolinda
2014-07-23
Jag är ett stort fan av boken och har nog läst den 10 gånger så det är svårt att vara rättvis bedömare. Denna följer boken förhållandevis troget, men det blir ändå fel i känslan här och där. Om jag försöker bortse från det så är den ändå rolig och fin och alltid kul med kostymdrama. Några riktigt bra skådespelare gör att de många dåliga verkar ännu sämre... och låtsasbjörnar och vargar och en del annat känns lite amatörmässigt... Och varför har de i flera fall valt skådespelare som är 20 år äldre än sina roller? (tänker på Gösta och Marianne) Men som sagt, härliga miljöer och klart sevärt!
LillaBlåaMus
2013-01-05
Stundom lite väl teatral men stämningsfull och bra skådespeleri. Om Krook är som klippt och skuren för majorskan så ÄR Tommy Berggren Gösta Berling. Men ja, boken är två snäpp bättre: 5,0.
nathaliew
2010-04-30
suverän miniserie av Lagerlöfs bok. Favoriterna Berggren, Ekmanner och Sydow är klart mästerliga!
Divida
2008-01-10
Stark filmatisering av Selma Lagerlöfs bok. Vackra miljöer och Margaretha Krook i rollen som majorskan på Ekeby är manifik!
Narcissa
2007-05-11
Egentligen är det inte alls en bra filmatisering, den missar mycket av bokens underbara, livfulla berättarstil och flera karaktärer är inte alls som man tänkt sig dem. MEN jag blir ändå alldeles varm av lycka när jag ser scenerna framför mig... Margareta Krook är ju helt enkelt lysande, Thommy Berggren är übergullig (ja, han har talang också), kavaljererna är så söta... Det som stör mig mest är tjejerna, ingen av dem passar riktigt in i rollen och det irriterar mig. Och serien är ganska rörig, jag har sett den flera gånger men fattade ändå inte historien förrän jag väl läste boken.
Mareld
2006-09-20
Jag har ändrat mig, men en adekvat skildring av en rätt bra bok.
pål.yran
2006-02-19
Trevlig film, men man märker efter ett tag att det kvalitativa ligger i originalmanuset, och inte filmatiseringen som ofta tappar mycket liv och man blir nästan ointresserad ibland. Men man får inte glömma Thommy Berggren. Även om inte Sveriges bästa skådis är på topp genom hela serien, så är han alltid mycket sevärd, och ibland till och med så lysande som bara han kan. Han vet hur man trollbinder en publik...
RayBellano
2006-01-05
Selmas bästa tv-serie, enligt mig.
Mareld
2005-07-31
Selmas bästa bok, enlig mig.
Visa äldre kommentarer »