Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Good Night, and Good Luck.


I tv-journalistikens tidiga dagar får vi följa Edward R. Murrow och CBS kamp mot Senatorn Joseph McCarthy som drev en häxjakt på kommunister i 1950-talets USA.


Originaltitel Good Night, and Good Luck.
Regissör George Clooney
Manus George Clooney, Grant Heslov
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare David Strathairn, Patricia Clarkson, George Clooney, Robert Downey Jr, Jeff Daniels, Tate Donovan, Frank Langella, Ray Wise, Alex Borstein
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3439
Filmnummer 36572

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2023-03-29
Få filmer sätter ett sådant lugn och en sådan stämning som denna. Till och med till den nivån att jag valde att se om filmen redan kvällen efter jag sett den första gången. Det är en sak som händer absolut aldrig. Då har ju filmen onekligen något särskilt, även om jag inte tyckte det var en alldeles fantastisk film. Jag kan känna att storyn kunde ha berättats lite tydligare och med en annan nerv. Jag är inte helt säker på att det var rätt val att låta McCarthy endast medverka via arkivbilder; det är såklart ett djärvt drag som håller fokuset på TV-redaktionen, men det gör kanske också att hotet från honom känns mindre påtagligt. Svår avvägning. Filmens huvudsakliga styrka är själva TV-sändningarna, som känns smått hypnotiska, mycket tack vare David Strathairns otroligt fängslande insats. Dramat däremellan är lite mer standard men fungerar. Foto, kostym och scenografi är alla top notch och hade lätt förtjänats oscars i min bok. Jag måste annars säga att jag är mycket imponerad av Clooney och hans arbete, som är mer eget än det Soderbergh-light jag förväntade mig. Nu vill jag se mer av honom.
foppa99
2018-06-30
snygg o bra skådisar. men ämnet intresserar inte mig o onödigt nedtonat
HerrNenne
2017-09-12
Hålls uppe av bra skådisar, men trots att den är stilren så blir det en ganska torr betraktelse av ämnet. Saknar charmen som fanns i tex Trumbo, och smakar mest gammal dokumentär.
WillyV
2017-04-17
Otroligt snygg och angelägen film, med ett dåtida tema som är allmängiltigt än.
andmoreagain
2016-10-16
Även om filmen var välgjord och hade bra skådisar så upplevde jag som den fantastiskt tråkig.
sawa
2015-12-19
Bra story! Inledningstalet och dess fortsättning i slutet kan bli alltmer aktuellt, även här hemma i Sverige.
Ima_Tree
2015-01-23
Fan vad röksugen man vart.
ryderup
2014-12-26
Stiligaste film jag sett
Krille80
2014-11-25
Denna film tar ett upp ett viktigt ämne som verkligen är en mörk fläck i USA:s historia. Den intressanta och fascinerade historien har berättas bättre men det var intressant att é det ur nyhetskanalen CBS agerande. Valet med den snygga svart-vita färgen är verkligen en illgång till filmen. Väldigt många duktiga skådisar men det känns lite tomt.
Hitschmidt
2014-09-27
Lite långsam, men väldigt snygg.
Visa äldre kommentarer »