Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Good Morning, Vietnam


Radiohjälten Adrian Cronauer har en otrolig svada som struntar i alla militära ordningsregler. Berättelsen baseras på verklighetens Cronauer som jobbade som discjockey i Vietnam.


Originaltitel Good Morning, Vietnam
Regissör Barry Levinson
Manus Mitch Markowitz
Genre Drama, Komedi, Krig, 80-tal
Skådespelare Robin Williams, Forest Whitaker, Tung Thanh Tran, Chintara Sukapatana, Bruno Kirby, Robert Wuhl, J T Walsh, Noble Willingham, Richard Edson, Juney Smith, Richard Portnow, Floyd Vivino, Cu Ba Nguyen, Dan Stanton, Don Stanton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 12877
Filmnummer 380

Recensioner

Skapad 2019-12-07 av Paths_of_Glory
Klädd i en helt vanlig amerikansk militäruniform och med ett uppträdande som skulle driva en rutinerad officer till hjärtinfarkt,anländer diskjockeyn och soldaten Adrian Cornauer till Saigon. Red...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av Rollywood
Det är 1965 i Saigon och det har blivit dags för Adrian Cronauer (Robin Williams) att påbörja sin tjänstgöring i Vietnam. Han skall underhålla de stridande soldaterna med bästa möjliga komik ...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2022-11-09
Underhållande dramakomedi som är som klippt och skuren för Robin Williams. Det är mer eller mindre helt och hållet en one-man-show med mycket improvisation. Även om humorn inte fungerar helt för mig har Robin Williams en passande extrem intensitet/inlevelse. Övriga delar fungerar däremot mindre bra och framförallt kärlekshistorien känns påklistrad/forcerad.
dudson
2021-05-24
Skön anti-krigs rulle när man är på det humöret. Williams gör rollen som den snabb-käftade Adrian grymt bra/trovärdig!. Sen när han går i moralisk/klinch med ubeer sadisten J.T-Walsh. Ren njutning..) Vette fan om denna story har någon egentlig sanning bakom sig...Men Xtremt skojsig idee åtminstone.Vietnam-kriget var sinnes-sjukt- F-början-T-till-slut!!
sodomiten
2019-01-12
Robin Williams- en man med mål i mun.
Rai
2018-01-01
Jag vet inte, men jag har alltid tyckt att Robin Williams (frid vare med honom) har spelat över en smula bland sina karaktärer, nästa som Peter Stormare fast bättre. Hur som helst den här filmen är klart sevärd...
yrkeschaufföre
2017-06-12
Bra musik och Robin i sin vanliga form.
Scrapop
2016-10-30
Robin Williams är filmens behållning. Ganska långsam och intetsägande berättelse egentligen. Och sen gillar jag inte hur de förminskar Vietnameserna. Väldigt märkligt hur de får amerikanerna att framstå som civiliserade och vettiga övermänniskor medan vietnameser rakt igenom känns helt efterblivna och nästan som från en annan planet.
Redwood
2015-11-16
Plats för skratt! Williams är kanon. Filmen börjar litet trevande, som en vietnamesisk kusin till Polisskolan, går snart över till att behandla de stora frågorna i livet.
Krille80
2014-11-02
En klassiker. Robin Williams som snabbpratande Dj i Vietnam med politiska undertoner är en höjdare. 3+
viktor-s
2014-10-26
Föll för soundtracket.
Gigi1943
2014-09-04
Suck, den här rullen var inte bara tråkig, den var också pinsam. Jag tycker inte man ska skoja med så fasansfulla saker som krig!
Visa äldre kommentarer »