3.6
3.6
Gone Girl

På sin femte bröllopsdag rapporterar Nick Dunne att hans hustru Amy har försvunnit. Under press från polis och media börjar Nicks historia dock att fallera och hans märkliga beteende gör att många börjar ställa den oundvikliga frågan: Har Nick dödat sin fru?
Originaltitel | Gone Girl |
Regissör | David Fincher |
Manus | Gillian Flynn |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens, Patrick Fugit, Casey Wilson, Missi Pyle, Sela Ward, Emily Ratajkowski, Kathleen Rose Perkins, David Clennon, Lisa Banes, Scoot McNairy, Lola Kirke, Boyd Holbrook |
Fincher är tillbaka. Den psykologiska thrillerns mästare har gjort det igen. Denna gång i sällskap av författarinnan Gillian Flynn. Flynn står här för manuset, baserat på hennes egna bästsä... Läs mer »
Väldigt bra dramathriller av mästaren av thrillerfilmer, David Fincher, en av vår tids och Hollywoods bästa regissörer som aldrig gör en dålig film och alltid lyckas skapa en enormt underbar och suggestiv stämning i varje historia, denna gång efter en tydligen bästsäljande bok som jag aldrig har läst eller hade hört talas om, men då är jag inte direkt någon fantast av att läsa böcker heller och i detta fall så var det nog en bra sak, för hade man läst boken så hade man vetat handlingen och filmen hade inte blivit lika bra, för det är just handlingen och hur det fortgår och sedan slutar som är så suverän här, en liten twist på slutet också som passar David Finchers stil perfekt, han har lyckas få med många bra skådisar också och får verkligen ut det bästa av sina skådisar som vanligt, Ben Affleck gör nog en av sina bästa roller i karriären här och likaså den magnifika Rosamund Pike, hade inte ens kunnat tänka mig två andra skådisar i huvudrollerna efter att ha sett filmen, även perfekta prestationer i dom mindre bi-rollerna av Neil Patrick Harris, Tyler Perry och Carrie Coon som är dom mest framstående, filmen eller handlingen är faktiskt ganska skrämmande i eftertanke också, man raderar nästan Tinder appen och tänker att fy fan att bli kär i fel person, man vet aldrig vilken psykopat som gömmer sig bakom den vackra ytan och när den personen kommer fram, mycket skrämmande och även hur dagens media fungerar, hur den kan skapa en hetsjakt på personer eller människor utan att ens ha alla fakta eller att folk döms utan att någon domare eller jury i en domstol har gjort det, det är verkligen en skrämmande tid vi lever och denna film och antagligen boken också får en att inse detta, så ett tips är att verkligen lära känna och välja sin partner med omsorg och gräva i det förgånga för att verkligen få en bild av och veta vem du blir tillsammans med eller gifter sig med, så filmen är inte bara spännande och intressant utan även oerhört tankeväckande, obehagligt när man tänker efter...så en väldigt bra film än en gång av David Fincher och betyget blir en mycket stark 4:a, enda som håller en 5:an borta är slutet, jag gillade inte hur det slutar tyvärr men rekommenderas likväl.
Skicklig regi och bra skådisar, vet inte riktigt hur bra jag egentligen tyckte manuset var.
Bedrövlig.
Boken är en av mina favoriter.
Jag gillade den mycket.
Filmen är helt klart sevärd, och har en spännande atmosfär. Bra skådespelar insatser av både Ben Affleck & Rosamund Pike. Pike gör en av sina stora roller som en lysande psykopat.
En bra film som ballade ur totalt sista timmen.
Här har vi en film som tog sig lätt ner från en stark fyra till en svag tvåa.
David Finchers två bästa filmer, Seven och Zodiac, delar mer än bara seriemördare. Finchers namn betyder måste se. Så enkelt är det.
Rätt seg och småtråkig i början men sen kom twisten... och ett genialiskt slut.
Det måste vara en dröm att få Fincher som regissör när själva historien har så många brister eller potentiella fallgropar: osannolik intrig, övertydlig allegori över heterorelationens rollspel och maktförhållanden, mediekritik som slår in öppna dörrar. Men det ros i land tack vare stilsäker regi, bra skådespeleri och inte minst en känsla för hur man skapar stämningar som kryper in på huden.
Välgjord och spännande men slutet var lite oväntade.