Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Gone Girl


På sin femte bröllopsdag rapporterar Nick Dunne att hans hustru Amy har försvunnit. Under press från polis och media börjar Nicks historia dock att fallera och hans märkliga beteende gör att många börjar ställa den oundvikliga frågan: Har Nick dödat sin fru?


Originaltitel Gone Girl
Regissör David Fincher
Manus Gillian Flynn
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens, Patrick Fugit, Casey Wilson, Missi Pyle, Sela Ward, Emily Ratajkowski, Kathleen Rose Perkins, David Clennon, Lisa Banes, Scoot McNairy, Lola Kirke, Boyd Holbrook
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5710
Filmnummer 110289

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Mat1az
Fincher är tillbaka. Den psykologiska thrillerns mästare har gjort det igen. Denna gång i sällskap av författarinnan Gillian Flynn. Flynn står här för manuset, baserat på hennes egna bästsä...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2022-06-12
Boken är en av mina favoriter. Jag gillade den mycket. Filmen är helt klart sevärd, och har en spännande atmosfär. Bra skådespelar insatser av både Ben Affleck & Rosamund Pike. Pike gör en av sina stora roller som en lysande psykopat.
Commandante
2021-11-28
En bra film som ballade ur totalt sista timmen.
Rele
2021-08-28
Här har vi en film som tog sig lätt ner från en stark fyra till en svag tvåa.
quelnightmare
2021-06-16
David Finchers två bästa filmer, Seven och Zodiac, delar mer än bara seriemördare. Finchers namn betyder måste se. Så enkelt är det.
Murvel48
2021-01-02
Rätt seg och småtråkig i början men sen kom twisten... och ett genialiskt slut.
JD
2020-11-01
Det måste vara en dröm att få Fincher som regissör när själva historien har så många brister eller potentiella fallgropar: osannolik intrig, övertydlig allegori över heterorelationens rollspel och maktförhållanden, mediekritik som slår in öppna dörrar. Men det ros i land tack vare stilsäker regi, bra skådespeleri och inte minst en känsla för hur man skapar stämningar som kryper in på huden.
Visse93
2020-07-17
Välgjord och spännande men slutet var lite oväntade.
Ima_Tree
2020-02-18
Underhållande och välgjort. Lite väl maxat vilket rubbar trovärdigheten lite.
Dream
2019-11-30
Båda 2 är riktiga svin på olika sätt, men måste ändå välja hans sida i fall man är seriös. Då mordet hon utför aldrig är någon lösning. Sen är det här även en film som ger lite finger visning i dagens "Metoo rörelse" (Trots det inte har ett skit med filmen att göra, men ändå.) Att vi ska tacka fan att det finns polis samt domstol där det krävs riktiga bevis innan någon fälls. Jag tänker bland annat på anklagelserna att han skulle ha mördat sin fru och den där på hittade berättelserna i dagboken hon hittade på. Det finns tyvärr den typen av kvinnor i verkligheten med, naturligtvis inte så här grovt som i denna historia, men fantasierna samt dem påhittade lögnerna finns i bland. Så tur att rättsväsende går efter klara bevis och inte känslor. Bra film hur som helst.
Fredzon_M
2019-06-17
Underhållande och snyggt ihopsatt precis som det brukar se ut med Fincher. Det är en kul lek med äktenskapets fallgropar och med spänningsfilmen som konstruktion men jag undrar om den ändå inte tappar lite på att hålla en satirisk distans. Att Rosamund Pike hyllas så mycket tycker jag är lite att ta i (tycker tvärtemot att Afflecks insats i så fall är bättre). Filmens största problem är att Pikes karaktär (visserligen fullt medvetet) blir en karikatyr. Filmen hade vunnit på att bygga upp en större dubbeltydighet kring hennes karaktär.
Visa äldre kommentarer »