Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

GoldenEye


En avhoppad rysk general har tagit kontrollen över ett militärt satellitssystem. I fel händer kan det kontrollera världens kommersiella och militära datakommunikation. Bara en man kan ställa allt till rätta. Hans namn är Bond. James Bond. Det kalla kriget är slut och i den nya världen kan forna fiender bli bästa vänner, och gamla vänner bli dödliga motståndare...


Originaltitel GoldenEye
Regissör Martin Campbell
Manus Bruce Feirstein, Jeffrey Caine
Genre Action, Kriminalare, Thriller, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Pierce Brosnan, Famke Janssen, Tcheky Karyo, Izabella Scorupco, Judi Dench, Joe Don Baker, Sean Bean, Robbie Coltrane, Alan Cumming, Gottfried John, Desmond Llewelyn, Samantha Bond, Michael Kitchen, Minnie Driver, Michelle Arthur
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15757
Filmnummer 378

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


karlmats
2022-03-04
Lite av en besvikelse ändå, mina minnen från 90-talet sa att det här skulle vara en av de bästa Bond-filmerna men varken mina minnen eller filmen har åldrats speciellt bra. Jag är inte lika såld på Brosnan som Bond som många andra verkar vara, och trots att det är Martin Campbell som står för regin tycker jag inte att spänningsfaktorn är tillräckligt hög. Kanske är det klippningen som är problemet, kanske är det tempot överlag men nog kunde Dalton kräma ur bra mycket mer intensitet i sin senaste Bondrulle. Janssen och Scorupco är ok som Bondbrudar, men inte mer än så och även om jag gillar Sean Bean som Ned Stark och Boromir tycker jag att hans unga jag inte har den pondus som krävs för att bli en bra Bondskurk. Bra timing att det är ryssarna som är baddingar iaf, är det något gott kriget i Ukraina för med sig så är det kanske att nästa årtionde av actionfilmer kommer att hitta tillbaka till dem som skurkar, de är mer intressanta än islamistbaddingarna på duken iaf. Kul att se centrala Sankt Petersburg som plats för mycket av spektaklet och att Bond stjäl en tank och åker längs med kanalen mitt i stan är underhållande, men det hade behövts mer av den varan. Nostalgifaktorn höjer den väl en del men längre än en stark 2a är jag inte beredd att sträcka mig den här gången (2004-08-10).
sodomiten
2021-12-26
Faktiskt en av de mer underhållande bond-filmerna. Här är det bra mix med action samtidigt som Bond fortfarande är spion och inte bara ett råskinn, som i senaste filmerna. När Q och hans prylar försvann dog James Bond.
PSH-BOZO
2020-03-14
Ska erkänna att det här inte är så illa faktiskt, men det finns mycket jag inte gillar tyvärr. Känner ingen direkt Bondkänsla och vet inte helt vad jag tycker om Pierce Brosnan som Bond. Egentligen har han ju allt: utseendet, charmen, humorn och åldern. MEN det är nåt som skaver, svårt att helt sätta fingret på det. Hur som haver så är filmen lite intetsägande och inte speciellt minnesvärd. Totalt får det godkänt men inte mer än så.
päronanton
2019-10-20
Alltså vilken bondrulle! Älskar den! En stark 5!
dudson
2019-10-12
Detta känns som en Bond rulle med smått dåligt självförtroende. Visst Brosnan är pigg & charmig. Tycker samt att filmens problem är Scorupco då hon känns alltför beige som läcker Bond brud. Älskar verkligen pansarvagns sekvensen då den är köttig värre#) Sen även på + kontot är Sean Bean som mästerlig bov. Annars är manuset tunt. Sen växer Brosnan in sig som 007 i hans övriga bättre Bond filmer...
Rai
2018-10-26
Tröttsam film...
lave
2018-10-23
Ja, jösses Famke Janssen är ju helt vansinnigt underhållande i rollen som Xenia Over-the-top. Antagligen den sista bra Bond-filmen.
Zebulonm
2017-09-21
Brosnans första Bondfilm är riktigt bra.
Jamesa
2017-01-27
Bra Bond, en av de bättre. Brosnan känns trovärdig som Bond. Minns när han tog över från Dalton, hur glada vi var över det.
labi
2016-09-18
Fantastisk action, Brosnan är klockren som 007, men en del lökiga humorscener i Naked-gun-stil drar ner betyget.
Visa äldre kommentarer »