Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Fångade av scientologin


Dokumentär baserad på Lawrence Wrights bok om Scientologikyrkan.


Originaltitel Going Clear: Scientology & the Prison of Belief
Regissör Alex Gibney
Manus Alex Gibney
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 805
Filmnummer 115875

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Christofer
2019-04-21
Obehagligt såklart och svårt att greppa vidden av det hela faktiskt.
BarryHero
2018-10-20
Otack kult. Svart att forsta hur man fastnar for det dar om man nu inte ar uppvuxen inom den. Valgjord dokumentar men fragan ar om inte My Scientology Movie fran samma ar egentligen ar battre. Den har humor och inte heller dar gor man nagon vidare reklam for denna religion.
MaxMackan
2016-04-30
Med tanke på att så stor del av de intervjuade kommer inifrån, så känns den ändå rättvis på något vis och trovärdig. Då slår den hårt. Då blir den viktig.
Afflicter
2015-11-14
Det är helt otroligt vilka lögner, för att inte tala om ondska den här sekten har hävt ur sig genom åren. L. Ron Hubbard må ha varit en kronisk lögnare, men David Miscavige verkar vara mycket värre. Som tidigare nämnts är dokumentärens enda problem att det blir väldigt ensidigt, vilket förstås har mycket att göra med att ingen inom "kyrkan" vill uttala sig.
Supernaut
2015-11-06
Välproducerad dokumentär om sekten Scientologi. Väl värd att se, även om jag utgår ifrån att alla som inte är medlemmar redan vet om det sägs i den. Jag hade dock gärna sett mer om Sea Org och galenskaperna som hände där.
Dutch
2015-07-31
Cruise och Travolta, om ni läser detta, sök hjälp!
Engravadlax
2015-07-26
How To Religion: the Documentary, med en av de minst socialt legitima världssekterna i rampljuset. För det här är inte en isolerad händelse eller ett specialfall av unikt lättlurade individer--som speciellt religiösa ickescientologer gärna tror för att skydda sina egna övertygelser som de är investerade i--utan en mall för hur religiösa och ideologiska sekter i största allmänhet opererar och hjärntvättar sina anhängare. Going Clear beskriver inte bara en skev liten sekt, utan mänsklig natur i ett nötskal.
Barneyk
2015-07-26
Efter att den här filmen fått så mycket uppmärksamhet så hade jag betydligt högre förväntningar. Det är ganska platt och blir lätt småtråkigt i längden. Men tillräckligt intressant för en trea. Men slätstruken till svag sådan.
Galivan
2015-07-08
Intressant, men enbart kritisk. Hade varit intressantare om man ställt mer frågor istället för att fokusera på att fastställa att allt var skit. Varför behandlades sea org-personerna så illa? Ron Hubbard påstods skapa sin religion för att bli rik, men senare berättades det att han själv trodde på sin terapimetod. Det tyder inte på att det var en enbart utstuderad bluff. Dessutom finns det ju enklare sätt att bli rik på om det var hans enda mål.
DrJW
2015-06-14
En välgjord dokumentär om sanningen bakom Scientologin, hur vrickad och skrämmande den kulten är (de är fan ingen jävla religion, de är en jävla kult!). Vill ni se en skräckfilm, se den här, för de är verkligen skrämmande hur en störd bluffmakare till sci-fi författare, L. Ron Hubbard, lyckades med de här! Och deras s.k. religion om den utomjordiska härskaren Xenu låter mer som en sci-fi historia, hur fan kan man ta de på allvar?! Har mindre respekt för Tom Cruise och John Travolta som privat personer, men accepterar dem som skådespelare eftersom dem har båda gjort bra filmer och roller, men också dåliga. De är otroligt att Cruise, den största knäppgöken av alla scientologer, fortfarande har en karriär idag, men inte Travolta(de har varit tyst om honom ett bra tag nu..). Åter, en välgjord dokumentär som verkligen lyckades fånga aspekten om Scientologin, och den lyckades verkligen visa hur den kulten är jävligt störd och skrämmande...
Visa äldre kommentarer »