Mothra möter Godzilla
Girighet leder till att Godzilla vaknar och Japans hopp står till Mothra.

Originaltitel | Mosura tai Gojira |
Alternativ titel | Mothra vs. GojiraGodzilla Fights the Giant MothMothra vs. GodzillaGodzilla vs. The Thing |
Regissör | Ishirô Honda |
Manus | Shinichi Sekizawa |
Genre | 60-tal, Science Fiction |
Skådespelare | Akira Takarada, Yuriko Hoshi, Hiroshi Koizumi, Yu Fujiki, Emi Ito, Yumi Ito, Yoshifumi Tajima, Kenji Sahara, Jun Tazaki, Kenzo Tabu, Yutaka Sada |
På många sätt är det här bättre än vad man är van med i genren, men just därför också lite mindre roligt. Historien kunde inte vara mer standard, men för en gångs skull är den sammanhängande berättad med karaktärer som faktiskt går att särskilja. Jag gillar dessutom Mothra, där finns en mer omfattande mytologi än kring de flesta andra av de japanska monstren. Jag blir dock fundersam över hur kontinuiteten fungerar i de här filmerna, är det regelrätta uppföljare eller nollställs allt inför varje film? Det känns oklart baserat på hur karaktärerna reagerar. Stark tvåa
Att den är dum och fånig är inte bara väntat, det är till och med helt okej, för så ska det vara med de här filmerna. Att den är tråkig finns det däremot inga ursäkter för.
Fortfarande sjukt dåligt i jämförelse med den första filmen. Känns som om franchisen ännu inte hittat rätt. Dock är det mer underhållande än på länge och lilleputtkvinnorna skänker lite extra charm åt det hela.
pokémon?
Vilket skräp! Om möjligt ännu sämre än Biolante-filmen. Men man kan ju inte ge mindre än en etta. Den förtjänar mindre. Helt vidrigt med de sjungande minikvinnorna bara för att nämna något....
En ganska typisk Godzilla-film: gummidräkter, modeller av hus, båtar och tanks som går sönder, naturromantik, kärnvapenkritik och en del hokus pokus. Underhållande? Ja. Bra? Nej.
Härligt hur godzilla mest ramlar runt.
ok men hade förväntat mig mer fight och mindre prat. Sen gillar jag inte feerna. när dom börjar sjunga får man ont i öronen.Men den får en tvåa utav fem.
Efter en ganska långsam och pratig första halva väger den till godo upp det med nonstop filmgodis i resten av filmen!