2.4

Godzilla vs. Gigan

Japansk monsterfilm. Utomjordingar skickar rymdmonstret Gigan för att förstöra jorden, vad de inte hade räknat med var Godzilla.

Originaltitel Chikyu kogeki meirei: Gojira tai Gaigan
Regissör Jun Fukuda
Manus Takeshi Kimura, Shinichi Sekizawa
Genre Science Fiction, 70-tal
Skådespelare Hiroshi Ishikawa, Yuriko Hishimi, Minoru Takashima, Tomoko Umeda, Toshiaki Nishizawa, Zan Fujita

Robkiller
2023-04-13
Standardformulan igen. Håller intresset uppe hyfsat i story-biten, innan leksaker pucklar på varandra delen tar över. Lyckas väl klämma in lite miljötema också.
AlaRegularis
2016-01-08
Förvånansvärt bra människostory, även om den tar upp för mycket av filmens speltid. Gigan är en formidabel fiende och ett av de mest maxade monstren. När det väl är dags för fight så finns det inte så mycket att klaga på, det är bra ös och Gigan har en jävla såg på magen. Bara en sån sak.
DrJW
2014-06-08
De fula med den här var att både Godzilla och Anguirus pratar(dock i den japanska versionen så var de pratbubblor, vilket man hellre hade haft än att dem pratar. Vilket är rätt bisarr, men den här filmen hade en del manga i bakgrunden och var väl lite av en tema så de är väl därför). Dock så pratar dem inte så mycket och den här var underhållande att se.
Godzillasaurus
2014-05-24
Bitvis lysande. Återanvänt foto från tidigare filmer lite av en besvikelse, och lite snopet slut, men grym fajt trots det. "Människodelen" av storyn fungerar hyfsat.
väggar
2012-08-16
Härligt när Gidorah fick däng i slutet, men överlag lite för barnslig.
mad_jazzman
2008-02-14
Stabil etta med allt vad det innebär av scener från tidigare filmer, plastmodeller, kulisser och spännnande ljudeffekter. Lite underhållande faktiskt. Ungefär som en sunkig kebab på natten.
teh_germ
2007-03-25
Some of the most silly fighting scenes ever to appear in a G-movie, but the spinning belly blade of Gigan makes up for that.
Kiba
2005-12-12
Godzilla pratar bara i den amerikanska omklippta versionen - i den japanska versionen som jag sett får man se pratbubblor när Godzilla och Angilas kommunicerar. En av de "läskigare" Godzilla-filmerna - Godzilla blöder.
Rubbermonster
2003-06-16