Godzilla Minus One

Utspelar sig i slutskedet av andra världskriget, en avhoppad kamikaze-pilot, Koichi, landar på en ö utanför Japan och hamnar strax öga mot öga med en ung, nyss uppvaknad Gojira. Han undkommer med livet i behåll men inte långt senare hotas snart Tokyo av samma monster, nu betydligt större och argare...

Originaltitel Gojira -1.0
Regissör Takashi Yamazaki
Manus Takashi Yamazaki
Genre Action, 2020-talet
Skådespelare Minami Hamabe, Ryûnosuke Kamiki, Kuranosuke Sasaki, Kisuke Iida, Munetaka Aoki

HerrNenne
2024-10-20
Som vilken hollywoodfilm som helst. Det är tyvärr för ointressant.
djonipony
2024-09-12
3.5. Underhållande, snygga färger, snyggt foto, kul med världskrigssettingen, fina scenbyggen, coolt monster och fin passing till 'Hajen' med de uträknade sätten att ta kål på Godzilla. En hel del överspel, vilket är märkligt när resten är så proffsigt.
dani
2024-07-28
CGI är alltid CGI. Jag uppskattar att de har försökt få det att kännas som en dräkt och att han har en viss stelhet MEN det är så stor skillnad på hur det ser ut på t ex husen han förstör. Det är så otroligt mycket fulare än de modeller man brukade bygga. Helt ok genomfört och eftersom den är japanskt också genomförd med en respekt för monstret historia. Godzilla vill never die. Ser fram emot nästa men kan väl mest drömma om att se nån i dräkt igen eftersom folk nog svalde detta med hull och hår.
Djason
2024-07-14
Galet snygga effekter men det där med att det alltid ska överspelas till förbannelse i asiatiska filmer har jag svårt för.
Ful_fisk
2024-06-23
Godzilla är inte direkt en filmserie jag följt. Jag har sett ett par stycken, alla japanska istället för de amerikanska som alla verkar vara horribla. Men ifall man ponerar att detta varit den senaste av de amerikanska undrar jag ifall folk hade öst så mycket beröm över denna filmen. Jag tror att den exotiska känslan av att det är en japansk blockbuster snarare än Hollywood lyfter den i mångas ögon. Själv tycker jag den emotionella storyn är ganska mycket blaha. Även om det finns en slags tanke med att reflektera över baksmällan av andra världskriget i Japan så blir det ändå förutsägbart och melodramatiskt. Till syvende och sist är storyn mest bara ett försök att få en ny vinkel på en av världens äldsta och mest utslitna filmserier. Och sedan handlar allt bara om effekterna, vilket är ett återkommande dilemma för sådana här filmer. Hur får man liksom effekter att bli imponerande 2024? I den här filmen dyker Godzilla upp innan ens fem minuter passerat och man ser hela monstret direkt utan någon som helst uppbyggnad. Sedan vandrar den omkring och förstör saker planlöst och allt är ju bara datorgjort och fejk. Ärligt talat blev det mest tråkigt. Mest bara en Roland Emmerich-film. Visst, filmen har ju ambition och ett gediget hantverk, och jag antar att den ändå har mer relevant än det Hollywood bajsar ur sig, men den är fortfarande inte en bra film.
amam
2024-06-12
Helt okej specialeffekter men handling, karaktärer och allt det överdrivna melodrama drar verkligen ner filmen. Herregud vilket uselt slut.
Sheepy
2024-06-11
Den mest hyllade Godzilla filmen på mycket länge är Godzilla Minus One. Minus One är en referens till misären i Japan efter andra världskriget och hur detta korsas med en attack av Godzilla. Dramatiken i filmen är medioker och trots att många scener ska vara känslosamma känner man aldrig något särskilt för karaktärerna. Effekterna är visserligen välgjorda men Godzilla är ett extremt platt och trist monster. Han har inget motiv utan går enbart bärsärkagång utan syfte och är ungefär lika intressant som en slumpmässig tornado.
Rune2000
2024-06-03
Riktigt snygga monstereffekterna men själva handlingen imponerar inte på mig. Jag uppskattar att filmen introducerar och följer några få karaktärer men i slutändan hamnar deras medverkan i skuggan av effekterna och de snygga monsteranimationerna.
psyche_delic
2024-06-01
Sympatisk, men inte lika bra som Shin Gojira…
Shinobi
2024-05-19