Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Godzilla


Jorden ställs inför ett hot större än vad civilisationen tidigare upplevt. Ett radioaktivt jättelikt monster utplånar allt i sin väg när hon skoningslöst trampar ner allt som människor skapat. Men mänskligheten låter sig inte trampas på hur som helst. Monstrens monster Godzilla är tillbaka.


Originaltitel Godzilla
Regissör Gareth Edwards
Manus Max Borenstein
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Bryan Cranston, Elizabeth Olsen, Carson Bolde, Sally Hawkins, Juliette Binoche, David Strathairn, Richard T Jones, Victor Rasuk, CJ Adams, Patrick Sabongui, Jared Keeso, Luc Roderique, James Pizzinato, Eric Keenleyside
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2708
Filmnummer 108780

Recensioner

Skapad 2019-11-18 av HillMove
Apornas Apa, Monstrens Monster och Hulkarnas Hulk är back in town – nämligen GODZILLA. Filmen börjar i Japan utanför ett kärnkraftverk som börjar skaka av kraftiga vibrationer. Och vi som ser ...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2022-07-23
Vad ska man säga...mer än att detta var en stor besvikelse till film, förväntade mig mer av regissören som gjorde den suveräna star wars filmen Rogue one men icke, kanske är det den tafatta manusförfattaren man ska beklaga sig över som gjort en sån fånig och tafflig Godzilla historia...den är lång...väldigt lång och det blir segt...väldigt segt innan det ens blir någon mäktig monster action, får säga att alla King Kong filmer som kommit ut under årens lopp är mycket bättre än detta halvdana skräp och man måste verkligen stänga av hjärnan för att kunna uppskatta detta lite grann, för manuset är verkligen bland det mest korkade jag varit med om i filmväg, hursomhelst, det som ändå höjer filmen ett snäpp och fångar mitt intresse är några bra skådisar som alltid är bra även om deras manus är kasst, Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Bryan Cranston och Elizabeth Olsen är alltid bra och underhållande, men detta ska ju handla om Godzilla som kanske är med 20 min av hela 123 minuters film...övrigt så är det bara en ryggfena eller två man får ta del av, det andra positiva är effekterna och det är snyggt gjort helt klart men tyvärr är manuset för viktigt för att kunna bli underhållen ordentligt och det blir jag absolut inte här, mer irriterad för att det känns som en 4-åring har skrivit manuset, filmen leder dock vidare mot samma monster universum som Kong numera huserar i, så man får gå igenom denna tråkighet för att nå till mål men se på egen risk, för glatt överraskad tror jag ingen blev eller blir, betyget får en stabil 2:a för skådisar och effekter endast.
sodomiten
2021-04-10
Första delen av filmen seg, ja. Andra delen också. Fruktansvärt tråkig huvudperson. Är det verkligen möjligt att göra en monster-actionfilm så här jävla tråkig? Inte en enda bra actionscen och handlingen ska vi inte ens prata om. Den Godzilla som kom i slutet på 90-talet är mkt bättre och dessutom Jamiraquai's "deeper underground" som ledmotiv.
Körsbär
2020-09-16
Första delen av filmen är på tok för seg, sedan kommer den igång. Jag gillar att mänskligheten inte är hjälplösa utan faktiskt agerar, trots dom tunga motgångar vi får. Men början av filmen är på tooook för seg, blir en tvåa tyvärr.
karlmats
2020-04-11
Det här var nog en lite för seriös tolkning av Godzilla än vad jag efterfrågade. Nu har jag förvisso inte sett originalet än och jag har inte med någon direkt nostalgisk förtjusning över denna ödleliknande best, men jag tror ändå att lite mer camp inte hade skadat. Gareth Edwards gör väl i princip en upphottad version av sin debutfilm Monsters här och det är alldeles för grådassigt i tonen för att jag ska bli speciellt engagerad. Människorna är inte mycket till karaktärer och monstren är väl vad de är, stora åbäken. Det är väl inte speciellt dåligt, men det är ju heller inte speciellt bra. För all skit som Roland Emmerichs version fick så kan jag ändå tänka mig att den är mer underhållande än det här. Kanske borde se om den och se originalet och seom det är mer sevärt än det här. Aaron Taylor-Johnson är en perfekt mellanmjölks-skådis för den här medikora historien, den enda skådis här som jag blir glad av att se är David Strathairn i sin begränsade roll. En ganska stabil 2a, lite synd för ambitionen finns ju ändå där nånstans.
HerrNenne
2019-12-02
Alla skådespelarna är ju bortslösade, eftersom det här egentligen bara handlar om monster som bråkar, och om effekter. Det mystiska är ju att ändå ger man större delen av filmen åt karaktärerna som inte ens filmen bryr sig om. Det gör den långsam. Jag förstår att det är svårt att göra en vettig Godzilla-handling och få den att kännas både seriös och fängslande. Men försök inte ens då. Borde varit minst 40 minuter kortare.
apokalypze
2019-07-28
Man får koppla ur hjärnan en stund så blir sån här monster-action lite småkul ändå.
vonadel
2019-07-26
Omtitt igen märkligt nog. Denna gång inför Godzilla 2. Tycker ungefär det samma fortfarande. Kanske t o m lite bättre. Cranston är ju alltid sevärd. Riktigt bra skådis. Han skulle varit med mer bara. 6/10
LenWidleheyt
2019-03-10
Varför är den här så bra!?
Rai
2018-03-05
Har jag verkligen sett denna film?
Rele
2018-01-22
En dålig film. Jag ger en etta.
Visa äldre kommentarer »