3.6

God's Own Country

Vår. Yorkshire. Den unga jordbrukaren Johnny Saxby är frustrerad över livet men mötet med en rumänsk säsongsarbetare förändrar honom för alltid.

Originaltitel God's Own Country
Regissör Francis Lee (I)
Manus Francis Lee (I)
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Ian Hart, Liam Thomas, Melanie Kilburn, Patsy Ferran, Harry Lister Smith

Commandante
2023-06-06
Jag har nog aldrig sett en skitigare och mer osexig kärlekshistoria än det här, men det är gripande.
Sheepy
2023-05-29
God’s Own Country är skitig, destruktiv och gripande. Den bärs primärt upp av sina två huvudrollsinnehavare Josh O’Connor och Alec Secareanu som båda är fullständigt lysande i sina respektive roller. Enda missen för mig är ett slut som alltför enkelt binder en rosett på filmen och delvis raserar komplexiteten i karaktärerna som byggts upp.
finkan
2020-09-18
Fin film som berör
choklatchip
2019-04-21
Underbart romantisk film med fantastiskt foto och mänsklig historia.
Kayuzuzu
2019-04-01
Klyschig, känns bara som någons erotiska fantasi utan djupare mening, men jag gillar kemin mellan huvudpersonerna i andra halvan av filmen
Kirikou
2018-11-01
Det är svårt att inte påminnas om Brokeback mountain när man ser denna film men den står ändå stadigt på egna ben. Fint skådespel, vackra miljöer och en värmande kärlekshistoria.
arruba
2018-05-23
Oerhört grafisk i sitt bildspråk. Man är verkligen på plats. Välskriven och välspelad. Bra film helt enkelt.
Doddedronten
2018-05-12
Börjar rått och natrualistiskt, plågsamt att se. Sen börjar förvandlingen, som är underbar att se. Lysande skådespeleri. Kommer alltid att bära med mig denna film.
mammene
2018-04-29
Karg miljö och dagligt slit utan slut och förhoppning, sådant formar människor och här fick man verkligen fram det på ett naturligt vis. Bit för bit utan så mycket ord utvecklades något som Johnny spelad av Josh O'Connor gick igenom och han gjorde det så subtilt, mycket genom sitt kroppsspråk, imponerande. Många filmer skildrar just hur människor förändras, här tycker jag man lyckats särskilt bra. Sedan har ju brittiska miljöer en särskild tjusning för mig, allrahelst de karga landskapen, så snyggt.
2018-04-26
Ett subtilt och nedtonat drama som lyckas förmedla mycket av karaktärernas inre trots sparsmakad dialog. Huvudpersonen är väldigt välskriven, och sympatierna för honom växer fram dels i takt med att förståelsen för honom ökar och dels i takt med att han förändras. De skitiga miljöerna är också härliga på sitt sätt, och den autentiska skildringen av lantbrukslivet ger filmen en lite egen prägel