God's Army

Filmen berättar historien om ärkeängeln Gabriel och hans sökande efter en ond själ på jorden, och om en man - Thomas - som efter att ha förlorat sin tro, slutat som präst och istället blivit polis, och som nu ovetandes hamnar mitt i ett änglakrig.

Originaltitel The Prophecy
Alternativ titel God's Secret Army
Regissör Gregory Widen
Manus Gregory Widen
Genre Thriller, Skräck, 90-tal
Skådespelare Viggo Mortensen, Christopher Walken, Eric Stoltz, Virginia Madsen, Elias Koteas, Amanda Plummer, Moriah 'Shining Dove' Snyder, Adam Goldberg

Bokföringsprogrammet Mineko

Robkiller
2021-11-13
Handlingsmässigt mer intressant än den i slutändan levererar. Men helt ok.
gjoob
2018-02-25
Ovanlig religiös dramathriller som tilltalade mig trots att den hade mycket jag normalt ogillar; ful, kornig och mörk bild, obskyrt bibelbabblande (iaf för mig och mina förvisso bristfälliga bibelkunskaper) och stunder där det känns som att den går på tomgång. Men stämningen ligger som en dimma över hela filmen och Walken är naturligtvis fantastisk i sin roll. Hade svårt att få grepp om filmen i början, men sedan kom jag in i den och slutet knöt ihop historien för mig på ett bra sätt.
2016-06-12
Egentligen ingen dålig film och skådisinsatserna är helt okej. Men det är trist och sunkigt på ett sånt där 90-talsvis, så filmen lyfter aldrig.
lottes
2015-06-30
Den här filmen är rätt klurig att lista ut, så here goes: Simon vill ta generalens själ till himlen för att Gabriel vill ha den till att ta över himlen och göra den till ett nytt helvete. Och Lucifer vill inte att det ska finnas mer än ett helvete, hans. Så Simon gömmer generalens själ i en liten flickas kropp. Ska vi säga något om den långtråkiga manuset, den dåliga klippningen, det uttryckslösa mänskliga skådespeleriet? Eller ska vi glädjas åt ännu ett bravurnummer av mr Walken och en avslutande insats av mr Mortensen? Bestäm själv.
MaxMackan
2014-05-31
Härligt stilren och äger sin mytologi på ett bra sätt. Bra skådisar och väl uppbyggd stämning och klimax. Välgjort helt enkelt.

2013-02-03
blev aldrig spännande
Necross
2012-08-06
Lysande skådespelare och skådespel - men vad gör dom i den här soppan? Idén är inte dum, men nåt går fel typ halvvägs och blir lökigt som fan.
100tonvalspäck
2012-07-11
Walken är bra men det är såpopera om jordens eventuella undergång som gäller. Långsam, tråkig och ointressant.
ziferN
2012-05-14
Bra, spännande, mys-charmig och underhållande film som var helt klart över förväntan och som lämnade mig glatt överraskad. Storyn är både spännande och bra, samt så är Walken och Mortensen som vanligt väldigt bra i sina roller, trots att det kanske tog lite lång tid för att få se Mortensen. Det finns inte mycket mer att säga än att filmen underhöll mig med spänning från start till mål, och att filmen levererade både bra tidsfördriv och bra skådespeleri!
Daed
2012-02-09
Hyfsat sjysst rulle, lite seg dock. Walken är härligt elak. Viggo är bra, men får för lite tid. Var redo att sätta en svag trea, men den onödiga och klyschiga monologen i slutklämmen sabbade lite så det får bli en stark tvåa istället.