2.3
2.3
The Cloverfield Paradox
Ett internationellt team astronauter som arbetar tillsammans för att lösa jordens desperata energikris försöker sig på ett unikt experiment. Det skrämmande och förvirrande resultatet hotar deras liv och hela mänsklighetens existens.

Originaltitel | The Cloverfield Paradox |
Regissör | Julius Onah |
Manus | Oren Uziel |
Genre | Thriller, Skräck, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Gugu Mbatha-Raw, David Oyelowo, Daniel Brühl, John Ortiz, Chris O'Dowd, Aksel Hennie, Zhang Ziyi, Elizabeth Debicki, Roger Davies, Clover Nee, Greg Grunberg (röst), Donal Logue |
Sämst i denna serie
Börjar helt okej med hyfsat bra stämning. Sedan blir det bara sämre och sämre ju längre filmen går. Kombinationen kaos, dimensioner och high-tech öppnar för luckor och dumheter av stora mått. Dessutom tappar jag allt intresse när allt är (o-)möjligt. (4+/15)
Sämre än de övriga.
Svag trea. Inte särskilt bra manus, visst finns vissa saker som ok, men främst dialogen har jag svårt med, och sedan även regin, jag tycker inte det känns som trovärdiga reaktioner från skådespelarna, visst där är nära, men inte tillräckligt nära. Filmen engagerar inte. Och så undrar jag varför man inte få se mer av vad som händer på jorden. Känns som om de fick ta bort en del ifrån manus där.
Sämre än sina före föregångare, men det kanske berodde på att jag satte ribban högre här. Stabil rymdthriller oavsett med snygga effekter och en lagom snårig story. Gillar kopplingen till originalet.
Fan den var ju skit bra!
Tyckte den var riktigt intressant och spännande! Pendlar mellan 3+/4-
Började fantastiskt bra men blir stadigt sämre för varje minut som går och fram emot slutet är det ruggigt dåligt. Chris O'Dowds karaktär är helt värdelös som matar på med dåliga skämt i opassande situationer så det hela känns oseriöst.
Mycket bättre ön förväntat med en bra blandning mellan sci-fi, spänning och skräck med små inslag av komedi. Skådespelet, effekterna och storyn är alla godkända och efteråt är där kvar en längtan efter en uppföljare. Jag förstår inte varför den blivit så ratad som den blivit, men den är definitivt sevärd!
Håller väl intresset uppe och är lite halvintressant, men den tar sig aldrig. Får duga för stunden.