Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

God morgon


Ett stilla kammarspel från en japansk förort med kulturkrockar mellan olika traditioner, japanskt och västerländskt, gammalt och nytt, tal och tystnad.


Originaltitel Ohayô
Alternativ titel Good Morning
Regissör Yasujiro Ozu
Manus Kôgo Noda, Yasujiro Ozu
Genre 50-tal, Komedi
Skådespelare Chishû Ryû, Eiko Miyoshi, Masuo Fujiki, Yoshiki Kuga, Kuniko Miyake, Eijirô Tôno, Haruko Sugimura, Haruo Tanaka, Taiji Tonoyama, Keiji Sada, Sadako Sawamura, Fujio Suga
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 241
Filmnummer 7863

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


the-godfather
2021-09-22
Tycker detta är den bästa hitintills av ozu, mysig och rolig film, och de fina färgerna i filmen lyfter filmen.
MrPraline
2015-12-03
En väldigt mysig och rolig film med några fina poänger om traditioner och kultur. Allting den yngste pojken gör i filmen är rent guld, sjukt kul. ;) Stark 3/5.
Ehrmann
2015-07-13
Prutt/5
AlbinWesley
2014-05-02
Från början till slut en väldigt njutningsfull filmupplevelse. Ozu gestaltar berättelsen med oerhörd finkänslighet i foto och karaktärsporträtt. Jag tyckte fan mer om den här, än Föräldrarna, rent av.
NEDERVETIL
2014-02-11
Jag hade en väldig trevlig film stund, tack Ozu. Jag skulle säga att kritiken som pratas om i filmen emot tv och smalltalk gäller ännu mer idag.... klart en pärla i Filmträsket...
hsimpson
2013-04-01
Bagatellartad, vilket förstås är en del av poängen, men det blir lite väl lamt för mig. Prutthumorn är väl ingen höjdare heller. Halvsvag trea, svagaste Ozu hittills av sex sedda.
Kurosawafan
2013-01-05
fantastisk vardagsskildring med genialt foto otrligt härliga barn
Tonti
2012-11-04
Ingen, ingen, ingen fångar vardagens poesi likt Ozu och detta är ett utmärkt bevis på hans fingertoppskänsla. Kvarteret är fantastiskt väl skildrat, skådisarna och särskilt barnen är lysande och fotot och tempot perfekt. Ibland blir det lite mycket upprepning av ett par enkla skämt i denna men annars finns det absolut inget att invända mot. En riktig höjdare kort och gott.

2012-11-02
Ozu är en kompetent regissör och hans filmer tycks alltid ha potential, men jag känner mig varken lika intresserad eller engagerad som jag skulle vilja när jag ser något som han har gjort.
foppa99
2012-07-21
störtkul!!!! snacka om att Ozu skapar "vardagsaction" i denna film.
Visa äldre kommentarer »