Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Go


Ronna har inte pengar till hyran och kommer snart att bli utslängd. Efter 14 timmars sittande i kassan på en butik får hon möjligheten att sälja ecstasy till några killar som skall på ett rave, hon tar kontakt med langaren Todd och snart har hon problem upp över öronen...


Originaltitel Go
Regissör Doug Liman
Manus John August
Genre Komedi, Kriminalare, 90-tal
Skådespelare Katie Holmes, Sarah Polley, Desmond Askew, Taye Diggs, Timothy Olyphant, Scott Wolf, Jay Mohr, William Fichtner, Nathan Bexton, Breckin Meyer, James Duval, Jimmy Shubert, Suzanne Krull, J E Freeman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2635
Filmnummer 137

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av douloureuse
Ronna (Sarah Polley) är nära vräkning och efter ett erbjudande om att ta sin vän Simons (Desmond Askew) skift i livsmedelsbutiken har hon ovetande tackat ja till en hektisk helg långt från matv...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Rollywood
Go handlar om en rad ungdomar som lever i en undre värld av drogmissbruk och lagning. Det snygga fotot och berättandet låter oss följa den ganska enkla handlingen på ett lite originellt men inte ...   Läs mer »

Kommentarer


Ghostface
2020-08-24
Rapp och underhållande på ett sätt som påminner mer om Guy Ritchie än Tarantino. Jämn nivå på historierna så man blir aldrig uttråkad.
CinemaStrange
2015-11-29
Jag blev besviken trodde filmen skulle handla om "the deal" inte en massa ihoprafsade små historier...
Krille80
2014-11-09
Ett fartfyllt drama där tittaren får se flertalet personer under ett dygn. Utmärkt regi av då okände Doug Liman som väver ihop historierna på ett övertygande sätt. En lite annorlunda film som dock inte alla mina vänner uppskattade. Citat: - It really didn't go as bad as it could have. - A girl is dead, Zack. - I didn't say it went perfectly.
AlbinWesley
2014-10-14
Fattar inte riktigt allt tjat om Tarantino och Pulp fiction. De arbetar ju med helt olika estetik och referensramar. Dessutom finns det något ironiskt i att kalla något för Pulp Fiction-kopia eller dylikt. Jag föredrar nog denna om jag skulle välja, tycker den var riktigt bra, mestadels. Början lutade åt en fyra, bitvis senare också.
ShenLong
2014-07-08
mycket 90tals feeling i allafall
Andreas_
2014-04-30
Väldigt bra Tarantino influerad rulle av Doug Liman som är en mycket kompetent regissör. Har nog aldrig sett något riktigt dåligt ifrån honom utom kanske Jumper. Här lyckas han dock perfekt och har gjort en mycket intressant och komisk historia av en väldigt banal story egentligen och mycket är väl att tacka även manusförfattarna för det. Men det Liman även gör så mästerligt är hur han lyckas få så många lysande skådisar att ge liv åt så många karaktärer i en sån här kort film, så att man ändå lyckas rota för alla och att dom blir ihågkomna, det är verkligen mästerligt utfört. Alla skådisar som är med gör ett lysande jobb, även i mindre roller och många av skådisarna var relativt okända vid tidpunkten som filmen kom ut. Han väver även ihop 3 historier på ett briljant sätt, lite som Tarantino gör i Pulp Fiction. Det är en film som jag alltid rekommenderat och tipsat om och jag gör det än idag, den håller fortfarande lika bra efter 15 år och är lika underhållande och jag rekommenderar den starkt till alla som framförallt gillar Tarantino eller filmer med lysande dialoger. En mycket stark 4:a blir betyget.
Vigggo
2012-11-05
Stundvis underhållande men mest tråkig. Svag trea.
yakolev
2011-06-05
Pulp Fiction-klon som är tillräckligt bra för att man ska orka se färdigt den, även om den är väldigt blek jämfört med originalet.
ziferN
2010-07-10
Riktigt bra, flippad och underhållande, perfekt eftermiddags film. Filmen hade riktigt bra cast också.
StureStenhög
2010-04-10
Den här filmen är kanske inte riktigt så cool som den vill vara, men det är fortfarande en skön och underhållande rulle. Att man har inspirerats av Pulp Fiction är ingenting som man direkt skäms över och det tycker jag inte att de ska heller. För här lånar man från den filmen på helt rätt sätt. De berättargrepp som fungerade där fungerar också här, men karaktärerna och storyn är annorlunda. Precis som i Pulp faller också allting ihop väldigt smidigt. Lite uppseendeväckande annars hur mycket 90-tal filmen känns med tanke på att den är gjord så sent som 1999, kan det vara en utav de sista riktiga 90-talsrullarna?
Visa äldre kommentarer »