Glädjens hus

Lily Bart är en vacker, ung kvinna, allmänt beundrad och firad i New York-societetens översta skikt. Hon är långtifrån förmögen, men anses ändå ha stora chanser att en dag gifta sig ståndsmässigt med en välbärgad man. På väg till en weekend på landet hos vännerna Gus och Judy Trenor, möter Lily utanför Grand Central Station en kär bekant och beundrare - Lawrence Selden. Selden är inte heller förmögen, men Lily tycker att han är oerhört sympatisk, även om han inte riktigt passar in i hennes framtidsplaner.

Originaltitel The House of Mirth
Regissör Terence Davies
Manus Terence Davies, Edith Wharton
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Gillian Anderson, Eric Stoltz, Dan Aykroyd, Eleanor Bron, Terry Kinney, Anthony LaPaglia, Laura Linney, Jodhi May, Elizabeth McGovern
Filmnummer 1905

auragolf
2014-01-09
En mycket fascinerande historia från gångna dagar, en klassisk moralitetshistoria. Filmen faktiskt kom åt dilemmat huvudkaraktären brottades med. Med poetisk och filmisk elegans skildrades den tragiska historien.
Sznax
2011-12-18
Väldigt stilig film med ibland riktigt vackert foto. Ett bra manus lyckas alltid hålla intresset uppe och allt kröns av förvånansvärt bra skådespelare (speciellt om man ser vilka som faktiskt är med). Men det finns inget drag i filmen, ju längre filmen går ju mer torftig blir den. Manuset gör att man inte tappar intresset men allting runt omkring gör ingenting för att hjälpa. Filmen hamnar i den klassiska kostymfilms fällan. Det är för stelt och trist för att det skall ta sig till några större höjder, och då spelar varken foto, manus eller kostymer någon roll. Betyg 6.3
arvidsollenby
2010-04-06
En bra bit ifrån "Fjärran röster, stilla liv"
Lavinia
2010-03-21
Fängslande berättelse och bra skådespeleri, allt är välgjort men ändå känns den inte helt rätt. väger mellan att ge en trea eller fyra.
kennert
2010-03-21
Fängslande, men lite väl lågt tempo.
Giselase
2010-03-20
Bra story. Fängslande samhällsskildring om kvinnans ställning före hennes frigörelse Strålande skådespelarprestationer. Bra samklang av bild och ton. - tidstypisk musikalisk bakgrund. Spännande till sista ögonblicket
idaho1981
2010-02-08
Helt ok. Hade dock förväntat mig mer, speciellt med den rolllistan. De flesta skådisarna tyckte jag ändå gjorde ett bra job men hela produktionen kändes lite väl typisk, man har sett det förut flertalet gånger känns det som.
randomlyaware
2009-12-23
Miss Bart i envig med en societet vars spelregler hon inte kan förlika sig med men inte heller lyckas frigöra sig från. Jag tycker den tydliga intrigen buren av formell överklasstil funkar bra.
SalotSar
2009-12-22
oengagerande var förnamnet.
Karina
2007-05-09
Inte alls underhållande, men det kanske va så det va att leva då så i sånna fall har dom ju lyckats XD