Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Girlfight


Diana är på gränsen att bli utesluten från plugget. Hon slåss för mycket. Hon börjar då träna boxning och blir så småningom oerhört framgångsrik.


Originaltitel Girlfight
Regissör Karyn Kusama
Manus Karyn Kusama
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Michelle Rodriguez, Jaime Tirelli, Paul Calderon, Ray Santiago, Santiago Douglas, Elisa Bocanegra, Thomas Barbour
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1184
Filmnummer 2624

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


karlmats
2019-07-24
Debut för både Rodriguez och Kusama och filmen är väl ungefär representativ för båda deras karriärer. Det blir ju ganska mycket en kvinnlig Rocky men där allt är lite sämre. Många närbilder och en historia som förvisso kom innan Million Dollar Baby men som så här i efterhand står sig slätt emot den, och då var jag inte ens ett fan av den. Rodriguez är ung och arg och redan här har hon väl hittat sin nisch i Hollywood som den där tjejen som får lite spö och sen kommer tillbaka igen nästa vecka, lika kaxig. Det blir en ganska stark 2a, men jag blir inte superengagerad av det här.
Krille80
2014-11-02
Intressant att se en boxningsfilm med feministisk vinkling och det börjar (som i många filmer) väldigt lovande. Tyvärr slänger manusförfattaren in en krystad kärlekshistoria, givetvis är motparten också han en boxare, och som grädde på moset ska turturduvorna slutligen dessutom få möta varann i ringen. Puh, vid det laget har jag kastat in handduken. 2+
foppa99
2013-09-11
Härligt me lite girlpower
Werkaster
2012-06-12
Ska man se en film om kvinnlig boxning ska man se denna. Visserligen fokuserar den kanske inte så mycket på boxningen som man kanske tror, speciellt i jämförelse med klassikerna där ute. Det är en långsam, utdragen tillställning där storyn släpar sig fram. Det låter ju inte speciellt trevligt, men det är det! Michelle övertygar utan att överspela en enda gång, mycket bra regi och en konstant lågmäld känsla av realism.
Bogge
2010-01-17
Verkligen bättre än förväntat
Rollywood
2009-08-09
B-film?
dolphiin
2008-07-18
Hade noll förväntningar på den här filmen innan jag såg den, och den överraskade. Tyckte den var riktigt bra och tuff, ser den gärna igen!
Snaggo
2008-04-08
3+ fint skådespeleri av M Rodriguez, hon passar verkligen i rollen som kvinnoboxare, men filmen når inte riktigt 4an!
SmokingBianco
2007-06-03
Michellde Rodriguez ska åka in i finkan

2007-01-16
Karyn Kusama står för både filmmanus samt regi. Det är hennes debut i båda sammanhangen. Därtill kommer Michelle Rodriguez från ingenstans och kastar sig in i huvudrollen. Det handlar, i vanlig ordning när det gäller amerikansk film, om en till synes utslagen person som inte har någon ljus framtid till mötes. Personen i fråga är en ung tjej som har problem i skolan och ständigt hamnar i bråk. Hennes bror boxas utan glöd och av en tillfällighet finner hon dragningskraft till sporten och börjar träna utan sin faders vetskap. Men min tidigare negativa kommentar om amerikansk film stannar delvis upp där beträffande denna film. Girlfight har inte fullt fokus på boxningen utan har flera sidospår vilket gör att den utmärker sig i positiv mening. Dels har vi huvudkaraktärens svåra familjerelation och skolgång och sedan en problematisk kärlekshistoria med en av grabbarna i boxningslokalen. Dessa inslag är tillräckligt livfulla för att lyfta filmen till en nivå över filmer som Rocky och Against the Ropes, med god marginal dessutom. Regissören Kusama lyckas övertygande i sin framställning av en tjej som slår sig fram i livet och boxningsringen.
Visa äldre kommentarer »