Ginger Snaps
Ginger är 16 år och tuff. Hennes speciella intresse är att tillsammans med sin syster arrangera och fotografera scener med döden som tema. De har gjort upp en pakt om att dö tillsammans. I början av oktober, samma natt som hon får mens för första gången, under en natt med fullmåne, blir Ginger biten av en varulv. Inom ett par dagar sker drastiska förändringar i hennes kropp och temperament. Hennes femtonåriga syster Brigitte försöker finna bot med hjälp av Sam, traktens knarkare. Halloween är på väg och det är även ny fullmåne. Ginger blir mer och mer skrämmande och det är nu inte bara hundar som börjat dö omkring dem.

Originaltitel | Ginger Snaps |
Regissör | John Fawcett |
Manus | Karen Walton, John Fawcett |
Genre | Skräck, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Mimi Rogers, John Bourgeois, Peter Keleghan, Emily Perkins, Katharine Isabelle, Kris Lemche, Jesse Moss, Danielle Hampton, Christopher Redman, Jimmy MacInnis |
Ungdoms-varulvsfilm som är lagom halvallvarlig och håller intresset uppe.
[rek. 3] Jag har av någon anledning alltid varit svag för just varulvsfilmer, även om jag måste erkänna att antalet BRA filmer i denna genre är något begränsad. Här lyckas man dock att göra en fantastisk sådan med paralleller till puberteten, vilket jag tycker fungerar ypperligt! Skådespel, regi och manus är riktigt bra och jag tycker att man lyckas förnya många element i den traditionella varulvsmytologin. Jag kan tänka mig att många har åsikter om specialeffekterna, men jag föredrar klassiska, praktiska effekter framför cgi veckans alla dagar. Ett riktigt fint tillskott tillskott till varulvsgenren och faktiskt en av de bästa! Mycket bra!!! 4+
Det är en proffsig produkt och det finns en morbid ton som jag gillar, men i slutändan så ebbar det ändå ut i en ganska tråkig standardunderhållningsfilm. Funkar säkert bättre för andra än för mig.
Den här var bättre än vad jag trodde. Inte säker på om det är en skräckis eller en extrem svart komedi, men det funkar oavsett. Kul variant på varulvstemat.
Ruskigt stor överraskning, bästa varulvsfilmen jag sett. Hade jag vart tjej och i tonåren skulle denna vara min bibel säkert.
Stark 3a!
Bättre än jag mindes den som även om den tappar lite i mitten efter den lysande inledningen. Stark trea.
Här parodierar man varulvsgenren lite grann, men inte på något larvigt eller överdrivet sätt. Filmen är både spännande, skrämmande, otäck och rolig och skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig. På det hela taget är det här en väldigt bra och välgjord film.
Innovativ handling, bra skådespeleri och med en imponerande ljussättning som förmedlar en surrealistisk mystisk känsla som förstärker filmupplevelsen.
Väldigt udda och givande. Charmig, spännande, äcklig och rolig. Den mesar heller inte ur när det kommer till kritan, något som de flesta filmer tyvärr gör.