2.3
2.3
G.I. Jane
Senatorn Lillian DeHaven driver en egen kampanj för att få USA:s militära ledning att ta in även kvinnliga sökanden till den tuffa specialutbildningen Navy SEALS.

Originaltitel | G.I. Jane |
Regissör | Ridley Scott |
Manus | Danielle Alexandra, David Twohy |
Genre | Drama, Action, 90-tal |
Skådespelare | Demi Moore, Viggo Mortensen, Anne Bancroft, John Michael Higgins, Morris Chestnut, Daniel Von Bargen, Lucinda Jenney, Kevin Gage, David Warshofsky, Jim Caviezel, Scott Wilson, Josh Hopkins, Angel David, Boyd Kestner, Jason Beghe, David Vadim |
En klassiker av sin tid som kanske inte mognat tillräckligt för en omtitt, men som heller inte skämmer ut sig. Scott's regi känns igen och är stabil.
Den här filmen var riktigt kass...
Stark och ibland obehaglig film där Moore och Mortensen verkligen äger sina roller. Viggo som ärke svin var verkligen top-notch#) Och damn vad Demi var hett vältränad.
Oväntat bra, måste jag säga. De första 3/4 av filmen eller så är riktigt bra, men sedan tappar den mot slutet, och blir sådär överjävligt ostig som bara en amerikansk propagandafilm kan bli. Det känns lite som att vissa saker överdrivs, och en del saker känns inte alls så allvarliga som de nog hade varit. Det fysiska våldet tar väldigt stort fokus gentemot det psykiska t.ex. Nu tror jag nog att det är hårt fysiskt, men den psykologiska biten tror jag är den värsta, vilket inte riktigt framgår. Sedan är det lite väl lösa trådar med den politiska delen av filmen, och vad Royce faktiskt gör. Ja, jag vet inte, men det är snyggt presenterat på många sätt. Den klarar en tvåa ändå.
Jag gillar den! Demi är cool! Den sista akten känns dock rätt malplacerad i denna film.
Usch! En film baserat på "kvinnor kan", som skiter sig totalt. Det blir bara patetiskt. Fatta inte fel nu, för kvinnor kan ha hårda roller och göra dem bra; Linda Hamilton i T2, Sigourney Weaver i Alien-filmerna etc. Men den här filmen är bara pinsam. I samma skräpkorg som Barb Wire. 1+
Bara för jag är intresserad av ämnet!
Den här har man ju sett en gång för länge sen, trodde den var okej, men fy så jobbig att försöka se om, stängde av i första reklampausen och dessutom såg Viggo löjlig ut med hår i ansiktet, synd för han är en av mina favoriter.
Första halvan är ju grym, men är inte helt såld på den andra helrasistiska halvan.
Viggos mustach var bara för mycket!