Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Ghost World


Ghost World handlar om bästa vännerna Enid och Rebecca, som efter studentexamen kastas in i verkligheten och ett sökande efter en plats i världen utanför skolan. Enid, till skillnad från Rebecca, motsätter sig den omgivning hon anser befolkad av hycklare, losers och oärliga människor och får därmed svårt att skaffa och behålla ett jobb. Samtidigt har Enid blivit god vän med och sökt sig till en medelålders ensamvarg vid namn Seymour. Istället för att göra något åt början av sitt vuxna liv, ger hon sig ut på jakt efter en kvinna som kan tänka sig att inleda ett förhållande med Seymour.


Originaltitel Ghost World
Regissör Terry Zwigoff
Manus Daniel Clowes, Terry Zwigoff
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Thora Birch, Scarlett Johansson, Steve Buscemi, Brad Renfro, Illeana Douglas, Bob Balaban, Stacey Travis, Charles C Stevenson jr, Dave Sheridan, Tom McGowan, Debra Azar, Brian George, Pat Healy, Ezra Buzzington, Ashley Peldon, T J Thyne
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9677
Filmnummer 6475

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av sethgecko
Denna film utspelar sig i början av sommaren när superhippa och coola Enid och Becky slutar high school och bestämmer sig för att flytta ihop och dela lägenhet. Under filmens lopp får vi följa ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Jonnythefox
Nu är det ju så här att man måste ju recensera filmer som man inte tycker om också ju... Anars blir det ju ingen balans i det hela. Visst är det roligare att betygsätta filmer man tycker är br...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av Stygga-Vargen
Hade jag varit Bryan Adams så hade låten \"Summer of '69\" handlat om sommaren 2006 - grillfester, karaoke, i princip dagliga turer till stranden, minigolf, trampbåtar, en festival där jag fick se...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2016-08-14
Även om filmen inte är särskilt trogen seriealbumet så är den ändå väldigt bra och välgjord. Klockren humor, väldigt bra skådespelare, bra musik, välregisserat och en skön story. Skönt att få se en ungdomsfilm som handlar om karaktärer man kan identifiera sig med istället för de vanliga fjortisarna för en gångs skull.
gjoob
2016-07-28
En film om cyniska, vilsna tonåringar som lyckas med konststycket att inte vara irriterande för fem öre. Den är tvärtom både rolig och har någonting att säga. Positiv överraskning.
Krille80
2015-01-05
Jag gillar filmens inledning då man får följa Enid och Rebecca tillsammans samtidigt som de stöter på och umgås med diverse sköna och underhållande typer. Jag gillar också historien rörande Enid och Seymour även om jag tycker det samtidigt drar ner tempot i filmen och man förlorar samspelet mellan Enid och Rebecca. Filmen känns lite för lång vilket gör att jag känner att jag mot slutet börjat förlora det stora intresset jag hade för karaktärerna i början. Buscemi är sevärd. 3+
Vigggo
2014-12-15
Rolig men tragisk film med inte alltför färgglada karaktärer.
ryderup
2014-10-12
Man har inte så kul under den här filmen som ryktet säger. Ful också.
F-M-J
2014-09-29
En stor rekommendation för er som gillar tragik-komik och allt som rör sig omkring i det universumet. Scarlett, Brisch och Buscemi gör bländande roller allihop och bidrar till att helheten blir så fängslande bra. Dessutom är kameraspråket karaktäristiskt för sin genre och fungerar sällsynt bra ihop med kontexten av filmens budskap. Det existerar även roliga inflikar om vad konst är och hur den ses av allmänheten, exempelvis i partierna i "konstskolan" mellan Brisch och Illena Douglas. Stark fyra till 'Ghost World' som jag rekommenderar varmt.
Belmont84
2014-08-29
Oväntat bra och med relativt låga förväntningar så köpte jag den hela vägen. Stabilt skådespeleri, bra blandning mellan humor och allvar samt ett fint tempo från början till slut. Framförallt är det alla bikaraktärer och småroller som bara varar några sekunder som lyfter hela filmen. Doug, den barbröstade, hockeyfrisyrbärande nunchakumästaren har för evigt skaffat sig en plats i mitt hjärta.
Lonia
2014-01-23
Har allt.
Canaletes
2013-09-30
Mycket tråkigare än vad jag förväntade mig och väldigt likt Juno om hur stämningen var under filmen. Inte mycket skratt under filmen. + för Scarlett som var mycket söt och vacker i filmen. 5.2/10
Nephelite
2013-08-26
Välspelad och stundtals ganska rolig. Karaktärerna är realistiska men jag än egentligen inte så intresserad av dem. Jag hade gärna sett att huvudkaraktären skulle haft ett bredare känslospektra så att filmen hade blivit lite mer dynamisk. Nu känns det nästan som att scenerna upprepas och det blir aningen övertydligt.
Visa äldre kommentarer »