Germinal

En film om hur livet ter sig för 1800-talets gruvarbetare i norra Frankrike. Hela staden är beroende av gruvan. Invånarna exploateras hårt av gruvans ägare och familjerna svälter. En dag går de ut i strejk, och gruvmyndigheten går till motattack.

Originaltitel Germinal
Regissör Claude Berri
Manus Claude Berri, Arlette Langmann
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Gérard Depardieu, Miou-Miou, Jean Carmet, Judith Henry, Jean-Roger Milo, Laurent Terzieff, Bernard Fresson, Jean-Pierre Bisson, Renaud

HerrNenne
2017-12-10
Ja, nej, det är något här om jag helt enkelt inte tycker om, speciellt inte utdraget så här långt. Kan vara att den är så osympatisk, så.. "aja".
Slowdive2
2013-05-31
Utan tvekan ... Kanske hade intrycket blivit annorlunda om jag var mer van vid franskspråkighet. Jag blev förvånad när jag läste att det här då var den mest påkostade filmen som gjorts i Frankrike. Personligen så var det här inget för mig, även om ämnet intresserar. Det hade varit skönt om någon förklarat skeendet i filmen när jag inte hängde med.
labi
2008-03-29
Länge sedan jag såg den. Önskar den på dvd. En riktig soffklistrare!
HerrArne
2007-06-19
Utan tvekan en robust storfilm.
Maxter
2007-06-10
Utan tvekan en höjdar film. Närmare än så här kan du inte komma 1800 talets franska gruvarbetare vid den stora gruvstrejken. Underbart foto och skådespeleri.
jenz
2006-03-08
Lite väl lång, men på många sätt imponerande, både visuellt och vad gäller skådespelarinsatser - även om jag måste hålla med luca brasi om att den ibland är ofrivilligt (?) komisk...
fisk0
2005-12-27
Stämningsfull och snygg.
DichMoe
2005-01-10
Gérard Depardieu får ha tuff sex och dö, det är som det ska i Depardieu-filmer. Ett minus till tjejen med anorexiaarmar som skulle föreställa tuff gruvkvinna och ett pluss till anarkisten med slokhatt.
andersdino
2004-09-16
Lite onödigt lång, men för övrigt är den rätt bra.
lucabrasi
2003-04-16
Den då dyraste filmen som gjorts i frankrike. Trots de mycket meriterade skådespelarna blir filmen till slut skrattretande med det enorma överspelet och det teatraliska framförandet av dialogen. Jag gapskrattade den sista timmen vilket säkert inte var Berris intention.