Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Generalen


Filmen handlar om den amerikanske krigshjälten general Douglas MacArthur; som under andra världskriget var överbefälhavare för de allierade stridskrafterna i Stilla Havet och senare blev chef för ockupationen av Japan och överbefälhavare över FN-styrkorna i Koreakriget. Filmen börjar 1942, med Filippinernas fall, och skildrar sedan MacArthurs militära karriär under andra världskriget, ockupationen av Japan och Koreakriget.


Originaltitel MacArthur
Alternativ titel MacArthur, The Rebel General
Regissör Joseph Sargent
Manus Hal Barwood, Mathew Robbins
Genre 70-tal, Drama, Krig
Skådespelare Gregory Peck, Dan O'Herlihy, Ed Flanders, Ward Costello, Marj Dusay, Ivan Bonar, Sandy Kenyon, Dick O'Neill
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 34
Filmnummer 29657

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Adoniram
2019-07-20
Det gick ju bra med Patton, så då kör vi väl en general till?
Bomkia
2017-05-26
Välgjord biografifilm med Peck i bra form. Men det känns som de hellre skulle fokuserat på en del av generalens karriär än att försöka behandla allt på 130 min. 3+
cm_rollo
2012-09-03
Bra skådespelarinsatser men filmen lyckas på något sätt kännas både flyktig och alldeles för långdragen i partier.
CinemaniaC
2005-06-23
Ingen skugga över Peck som var strålande, inte heller över den alldeles fantastiska musik Goldsmith skapat för filmen, men 2 timmar av pur militärism kan bli lite mycket. Patriotismen gör sitt också... men hur som helst, ett bra människoporträtt och det är ju vad som var meningen med filmen.
goeran
2005-02-07
Gregory Peck är helt bländande i rollen som general MacArthur; vilken inlevelseförmåga och vilket engagemang! Gregory Peck förmår verkligen att ge ett trovärdigt porträtt av MacArthurs komplicerade personlighet; djärv och hårdför men samtidigt medkännande med krigets offer, personligt anspråkslös men samtidigt en mästerlig talare och skicklig domptör av massmedia.