Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

General von Döbeln


Året är 1813 och de allierades kamp mot Napoleon pågår. I Tyskland står 7000 svenska soldater under befäl av general von Döbeln. Franska trupper rycker fram mot Hamburg och staden begär undsättning.


Originaltitel General von Döbeln
Regissör Olof Molander
Manus Olof Molander, Sven Stolpe
Genre Drama, Krig, 40-tal
Skådespelare Edvin Adolphson, Eva Henning, Poul Reumert, Kolbjörn Knudsen, Uno Henning, Ivar Kåge, Rune Carlsten, John Ekman, Åke Claesson, Gunnar Björnstrand, Olof Sandborg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 52
Filmnummer 7258

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2022-09-04
Fånig och konstlad och det är inte ens en komedi.
Murvel48
2017-12-12
Dom kunde verkligen konsten att göra kalkonfilmer på 40-talet.
produr
2015-03-23
Att den kom under kriget är ju intressant men som film är den inte så där jättebra. Von Döbeln är en intressant person och det finns ju hur mycket som helst att ta av.Hur han slogs i Indien med franska armen,hur han fick huvudbindeln vid Gustav III:s krig när han deltog i Finska kriget när han hamnade som i filmen på Vaxholm fästning för ordervägran hur han dog under knappa förhållanden bortglömd i Stockholm.Det finns mer men gjord under kriget så det är väl nån slags propaganda med lite insnickrade inslag .En stark tvåa får det bli
mammene
2013-07-10
Intressant med lite svensk historia, även om man fabulerat om lite. Edvin Adolphson är perfekt som von Döbeln, en man med principer!
HerrArne
2012-06-26
Så dammig av teater att man riskerar få hosta i fåtöljen. Annars utmärkta Eva Henning lyckas inte här även om jag skyller det mesta på Sven Stolpe.
goeran
2009-12-13
General von Döbeln är en mycket fascinerande gestalt i den svenska historien så det är inte svårt att förstå varför denna film tillkom under beredskapsåren. Filmen är sevärd men lite ojämn; alla skådespelare är inte på topp men Edvin Adolphson är mycket bra och trovärdig i huvudrollen som Döbeln.
kennert
2009-12-06
Adophson ÄR döbeln.
jep
2009-12-01
Skådespeleriet av Adolphson och Reumert är behållningen.
tinytears
2009-12-01
alldeles för innehållslös, stel och tråkig. Uselt skådespeleri av annars så bra skådisar som Eva Henning och Edvin Adolphson.
NoWireHangers
2009-11-30
Extremt teatralisk men det är väl iofs en behållning med filmen. Fäktningsscenen är rent skrattretande och Eva Hennings insats är allt annat än bra. Svag trea.
Visa äldre kommentarer »