3.5

Gattaca

Vincent vill bli astronaut trots att han inte har de arvsanlag som krävs. Han byter identitet med en av de privilegierade och nästlar sig in på rymdföretaget Gattaca.

Originaltitel Gattaca
Regissör Andrew Niccol
Manus Andrew Niccol
Genre Drama, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law, Xander Berkeley, Elias Koteas, Jayne Brook, Gore Vidal, Ernest Borgnine, Alan Arkin, Loren Dean, Tony Shalhoub, Chad Christ, William Lee Scott, Mason Gamble, Vincent Nielson, Blair Underwood

Bokföringsprogrammet Mineko

2025-02-13
Den här filmen är riktigt bra!
Hellsborn
2020-01-17
Då har man äntligen sett denna. Tummen upp!
mammene
2017-08-08
Man lyckas bygga upp en spänning och behålla den tiden ut. Samtidigt spelades det upp en livshistoria i bakgrunden, en skrämmande framtid kan jag tycka.
Bumsi
2016-07-30
Spännande fiktion men kasst manus

2016-07-03
Denne var faktisk mye bedre enn det jeg trodde. En av få sci-fi som utspiller seg i fremtiden som fungerer.
TheHerminator
2016-06-10
Estetiken är hyfsat fantastisk.

2016-05-22
Tråkig
kakbakarn
2015-11-08
Fick för mig att filmen gjorde några år in på 00-talet - blev verkligen förvånad när jag efteråt läste 1997 - vilket jag ser som ett tecken på att filmen åldrats väl. En visuellt tilltalande sci-fi som har tre skådespelare i huvudrollerna som jag alltid varit svag för. Jag har nog aldrig fängslats så av Thurman tidigare, hennes eleganta men varma skönhet passar perfekt för rollen. Inte så subtil film, men allt måste kanske inte vara Solaris. Svag fyra.
Mezzalunaknife
2015-07-27
Intressant, men går bananas under senare hälften.
perrrvo
2015-04-15
Utan tvekan en av mina favoritfilmer. Välgjord, bra skådespeleri, fantastiska karaktärer och har Uma Thurman någonsin vart så snygg?