Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Gate of Flesh


En grupp prostituerade i efterkrigstidens Tokyo tillåter inga främmande i sitt hus. Om någon har sex utan att få betalt straffas hon. En skadad man släpps dock in och det är början till konflikter i gruppen.


Originaltitel Nikutai no mon
Regissör Seijun Suzuki
Manus Goro Tanada
Genre Drama, 60-tal
Skådespelare Kayo Matsuo, Jô Shishido, Satoko Kasai, Tamiko Ishii, Yumiko Nogawa, Eimei Esumi, Chico Roland
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 68
Filmnummer 17174

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fisk0
2023-02-18
Fascinerande drama som stundtals känns billigt och fånigt, och stundtals vackert och cyniskt. Oerhört svårt att betygsätta, har liksom den där fåniga japanska ungdomsfilmskänslan genom större delen av filmen, men när det skiner till så är det riktigt starkt. Det är inget sympatiskt porträtt av varesig japan under efterkrigstiden, dess ockupanter eller det som varit innan kriget. Idén om att landet måste brytas ned och byggas om från grunden tycks genomsyra allt. Tror det blir en trea.
Gordyal
2014-01-27
Nästan lite Shakespeare över detta, med intriger kring svek och svartsjuka, med interna bestraffningar och dramatisk död. Snygg pinku som känns relativt fräsch och betydligt nyare än 1964. Stora delar av filmen är dock hyfsat ointressanta. (7-/15)
peterclash
2010-04-18
Har väldigt mycket bra i sig, både i kritik och i foto och miljöer mm men det blir faktiskt inte så engagerande för mig heller, tyvärr.
schramm
2008-01-18
Art-house pinku. typ. skitbra!
caffeineaddict
2005-09-19
Karismatiskt, färgstarkt (i alla betydelser) och minnesvärt drama. Fungerar på något sätt både som neorealism och exploitation-film på samma gång.
vixol
2005-09-13
Min andra Suzuki-film, mycket sämre än den första. Bra i den här var: den teaterlika scenografin/kulisserna, kostymerna, montageklippningen. Också kul med film som skildrar perioden direkt efter ww2 i Japan, en för europeer tämligen okänd epok. Bara en sån sak som att amerikanska flaggan används i filmen för att symbolisera jävelskap =) Dåligt var: den tunna storyn, seg dramaturgi (eventuellt för att den var för "tät" för att jag skulle bli engagerad) och alldeles för mycket stereotyper. Ganska kul dock att brudarna är stentuffa, men tråkigt och onödigt med utdragna piskscener.